Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Run for Missions -juoksujoukkue Kurikanmäen kuntoportaissa. Kurikanmäen kuntoportaat sopivat hyvin juoksuharjoitteluun. Etualalla Anne Vanhatalo (vas.), Sirkku Liedes ja Liisa Heinänen.

Kympin juoksulla tukea Intiaan

26.7.2021 12.12

Pirkkalan seurakunta haastaa kuntalaisia mukaan kymmenen kilometrin hyväntekeväisyysjuoksuun Tampere Maratonille 5. syyskuuta.

Seurakunnan joukkueet vastaavat Medialähetys Sanansaattajien esittämään Run for Missions -haasteeseen lähetystyön hyväksi. Tänä vuonna varoja kerätään Intian orijankieliseen Toivoa naisille -työhön.

Lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Vanhatalo iloitsee joukkueiden täyttymisestä. Hän muistuttaa, että reitin varrelle saa tulla myös tukijoukkoihin. Lisäksi mukaan voi edelleen tulla yksilömatkaa juoksemaan.

– Maraton juostaan neljän hengen viestijoukkueilla, jolloin yhden juoksijan osuus on 10,5 kilometriä. Yhdessä juoksijat juoksevat täysipituisen maratonin, itsekin osallistuva Vanhatalo avaa.

Pirkkalalainen Kristiina Mäkinen pukee punaisen Run for Missions -paidan päälleen jo toistamiseen.

– Aloitin viime kerralla vuonna 2019 rapakunnosta. Olin tottunut pyöräilemään työmatkat, mutta juoksemista en ollut harrastanut. Jaksoin kuitenkin juosta koko matkan ja sain samalla sysäyksen myös ruokavaliomuutokseen, hän kertoo.

Ohjelma auttaa harjoittelussa

Juokseminen tempaa mukaansa ja muuttuu helposti pitkäikäiseksi harrastukseksi. Liisa Heinänen juoksee seurakunnan joukkueessa viidettä kertaa. Hän rohkaisee vasta-alkajia puskemaan mahdollisten alkuvaikeuksien yli.

– Juokseminen antaa nopeasti onnistumisen kokemuksia, ohjelmaa seuraamalla voi kehittyä jo viikossa. Tulee voittajafiilis, kun huomaa, että syke pysyy matalalla, vaikka vauhti kasvaa.

– Näin kesällä lenkin päätteeksi voi pulahtaa vaikka järveen. Kylmä vesi tutkitusti tukee palautumista erityisesti naisilla, Heinänen vinkkaa.

Juoksemista helpottavat myös alustaa ja omia tarpeita silmällä pitäen valitut kengät.

– Pitkillä lenkeillä jalat rasittuvat vähemmän, kun edessä ja kantapään kohdalla on kevyt vaimennus, Vanhatalo sanoo.

Voit lahjoittaa Intian Toivoa naisille -työlle osoitteessa täällä.

Voit kannustaa myös lahjoittamalla viitenumerolla tilille:

Medialähetys Sanansaattajat ry
Tilinumero: FI37 5062 0320 0320 18
Viitenumero: 1111 33109
Kohde: Orijankieliset Toivoa naisille -ohjelmat

Katso täältä video Run for Missions -haasteesta.