Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth Teams-keskustelussa.

Pormestarikeskustelussa puhuttivat ympäristö ja tuen tarjoaminen

9.6.2021 10.19

Pirkkalan pormestariehdokkaat pohtivat hyvän elämän edellytyksiä seurakunnan järjestämässä verkkotapahtumassa 6. kesäkuuta. Keskustelu eteni ympäristöasioista sosiaalisen tuen tarjoamiseen ja mielenterveyspalvelujen saatavuuteen.

Mukana olivat kokoomuksen istuva pormestari Marko Jarva, sosiaalidemokraattien Taru Tolvanen, vihreiden Sirpa Repo, perussuomalaisten Harri Vuorenpää, vasemmiston Jouni Kallioluoma, kristillisdemokraattien Riitta Kuismanen ja Liike Nytin Marjo Vuorenmaa.

Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth kysyi, kuinka ehdokkaat vaalisivat Pirkkalan luontoa. Vastauksissa painottui muun muassa kaavoituksen tärkeys. Ehdokkaat olivat yhtä mieltä siitä, että lähiluonnon tulee olla kaikkien saavutettavissa.

Ongelmiin puututtava varhain

Johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Laura Furu toi esiin tukipalveluiden tarpeen.

– Pirkkala on usean vuoden ajan sijoittunut tutkimuksissa Suomen onnellisimpien kuntien joukkoon. Mukaan mahtuu kuitenkin myös huonovointisuutta, kuten ylivelkaantumista ja mielenterveysongelmia, hän muistutti.

Miten huolehditaan siitä, ettei huono-osaisten rinnalla kulkeminen ja lasten ja nuorten tukipalveluiden kehittäminen jää onnellisuusimagon varjoon?

Keskustelussa todettiin, että avainasemassa on tukea tarvitsevien kuntalaisten tunnistaminen ja tavoittaminen mahdollisimman aikaisin. Varhaiskasvatukseen ja mielenterveyspalveluihin panostamista pidettiin tärkeänä. Huolta herätti erityisesti viive mielenterveyspalveluiden piiriin pääsemisessä.

Kohtaamisiin kannustettava

Keskusteluun nostettiin myös korona-aikana yleistynyt yksinäisyyden kokemus ja kunnan rooli sen helpottamisessa. Puheenvuoroissa pohdittiin kohtaamispaikkojen tarjoamista, harrastustoiminnan tukemista ja yhteisöllisyyttä vahvistavaa asuinrakentamista.

Sunnuntaina vietettiin valtakunnallista kummipäivää. Sen kunniaksi Furu pyysi pormestariehdokkaita nimeämään perheen ulkopuolisen henkilön, joka on kannatellut heitä elämän varrella. Ehdokkaat muistelivat lämmöllä muun muassa harrastusvalmentajiaan, opettajiaan ja työtovereitaan.

Pormestariehdokkaiden keskusteluilta on katsottavissa seurakunnan Facebook-sivulla ja YouTube-kanavalla 20.6. asti. Siirry Facebookiin tästä ja YouTubeen tästä.