Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Pirkkalan Vanha kirkko sisältä.

Koronatilanteen vaikutukset toimintaamme

4.12.2021 17.26

Aluehallintoviraston määräämien kiristyneiden koronarajoitusten vuoksi 6.12.2021–5.1.2022 välisenä aikana Pirkkalan seurakunnan kaikissa sisätiloissa tapahtuvissa tilaisuuksissa, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä, kysytään koronapassi. Jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa, hartaustilaisuuksissa ja muissa seurakunnalle tunnusomaisessa toiminnassa (esim. rippikoulut) koronapassia ei tarvita, mutta tiloihin voidaan ottaa vain 1/3 istumapaikoista.

Pirkkalan kirkkoon voidaan ottaa 150 henkilöä sisälle ja Pirkkalan Vanhaan kirkkoon 50 henkilöä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää 3.12.2021 tekemillään päätöksillä tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla seuraavat tilaisuudet ajalla 6.12.2021–5.1.2022:
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kuntien alueilla kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä.

Toiminnanharjoittaja (kuten seurakunta) voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tiedote on kokonaan luettavissa: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69926349Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tilaisuuksiin tulee osallistua vain terveenä. Pirkkalan seurakunnan kaikessa toiminnassa huomioidaan turvallisuus. Tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisten ohjetta. Tilaisuuksissa suositellaan vahvasti käytettäväksi edelleen kasvomaskia sekä sisä- että ulkotiloissa rokotesuojasta riippumatta, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta sekä pidetään huolta turvaetäisyyksiä. Mikäli maski on unohtunut, niin seurakunnan toimitiloissakin on niitä tarjolla. Sen vuoksi ei tarvitse kääntyä kotiin.

Ohjeet toimintaan osallistuvalle

Kaikessa seurakunnan toiminnassa noudatetaan turvallisuusohjeita. Noudattamalla yhteisiä ohjeita suojaamme paitsi itseämme myös toisia. Kun osallistut toimintaan, huolehdi aina seuraavista asioista:

1. Osallistu tilaisuuksiin ja tapahtumiin vain terveenä.
2. Suositellaan kasvomaskin käyttöä.
3. Pidä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Käsidesiä on saatavilla kaikissa toimipisteissämme.
4. Huomioi turvavälit. Huolehdi turvaväleistä myös tiloihin tullessasi ja pois lähtiessäsi.

Jumalanpalvelukset
Pirkkalan kirkossa toimitetaan jumalanpalvelukset läsnäolevan seurakunnan kanssa.

Toteutetaan rajoitusten sallimissa määräyksissä.

Koronapassi
Pirkkalan seurakunta tarkistaa osallistujilta koronapassit sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa.
Koronapassit tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta. Koronapassi ja henkilöllisyystodistus pyydetään ottamaan esiin jo tilaisuuteen tultaessa. Yhteislaulutilaisuuksissa suositellaan vahvasti myös kasvomaskin käyttöä. Koronapassin käyttöönoton avulla seurakunta haluaa järjestää tilaisuudet mahdollisimman vastuullisesti ja turvallisesti.

Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Koronapassin saa tulostettua tai tallennettua matkapuhelimeen Omakannasta osoitteesta kanta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Sen voi esittää paperisena tai matkapuhelimesta. Koronapassia edellytetään kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä.

Toimi näin:

- Lataa koronapassi Omakannasta osoitteesta www.kanta.fi/koronapassiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
- Tallenna passista kuva mobiililaitteellesi tai tulosta se.
- Tule ajoissa tilaisuuksiin ja ota passi valmiiksi esiin.
- Passi tarkastetaan heti tilaisuuteen tullessa.

Kirkolliset toimitukset
Kirkollisissa toimituksissa (kasteet, häät ja hautajaiset) noudatetaan viranomaisten ja hiippakunnan seurakunnille antamia suosituksia ja ohjeita. Jokaisen toimituksen käytännöt ja turvallisuus sovitaan toimituksesta vastaavan papin kanssa. Suosittelemme, että toimitukset (kuten kasteet) järjestettäisiin seurakunnan kirkkotiloissa. Tällöin turvalliset etäisyydet toteutuvat varmimmin.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä tilaisuus, esim. muistotilaisuus, on luonteeltaan yksityinen. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä.

Seurakunnan tilojen vuokraaminen
Seurakunnan tiloja voidaan vuokrata, mutta tilojen omistajana seurakunnalla on velvollisuus huolehtia tilojen vastuullisesta käytöstä.