Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Pirkkalan kirkko kesällä. Muutamia lapsia pihassa.

Kokoontumisrajoitukset vapautuvat – noudatetaan silti vastuullisesti yhteisiä turvaohjeita

11.6.2021 12.00

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti keventää kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalla sekä Punkalaitumella lauantaista 29.5.2021 alkaen. Uuden päätöksen mukaan tilaisuuksia voi järjestää ilman kokoontumisrajoituksia, jos terveysturvallisuus varmistetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön hygieniaohjetta noudattamalla. Päätös on voimassa 28.6.2021 saakka.

Pirkkalan seurakunnan kaikessa toiminnassa huomioidaan turvallisuus. Tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisten ohjetta vahvasta maskisuosituksesta, hyvästä käsihygieniasta huolehtimisesta sekä edellytetään kahden metrin turvavälejä. Toivomme, että ihmisillä olisi omat maskit. Mikäli maski on unohtunut, niin seurakunnan toimitiloissakin on niitä tarjolla. Sen vuoksi ei tarvitse kääntyä kotiin. Osallistuthan vain terveenä tilaisuuksiin.

Isot kirkkotilat ja salit mahdollistavat yli 10 hengen kokoontumisen väljästi, koronaturvallisuutta noudattaen. Jumalanpalveluksia voidaan siis viettää avoimin ovin siten, että paikalla olevilla on tosiasiallinen mahdollisuus etäisyyksiin, käsihygieniaan ja muihin viranomaisten antamien ohjeiden edellyttämään koronaturvallisuuteen. Sama soveltamisohje koskee kirkollisia toimituksia ja muita kokoontumisia. Ulkona tapahtuvat kokoontumiset ovat edelleen suositeltavia – niissä koronaturvallisuuden varmistaminen velvoitetaan yli 50 hengen tilaisuuksissa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ei enää anna osallistujamäärää yksityistilaisuuksiin, mutta korostaa tilaisuuden järjestämistä turvaohjeita noudattaen, riittävän väljissä tiloissa.

Ohjeet toimintaan osallistuvalle
Kaikessa seurakunnan toiminnassa noudatetaan turvallisuusohjeita. Noudattamalla yhteisiä ohjeita suojaamme paitsi itseämme myös toisia. Kun osallistut toimintaan, huolehdi aina seuraavista asioista:

1. Osallistu tilaisuuksiin ja tapahtumiin vain terveenä.
2. Pidä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Käsidesiä on saatavilla kaikissa toimipisteissämme.
3. Huomioi turvavälit. Huolehdi turvaväleistä myös tiloihin tullessasi ja pois lähtiessäsi.

Jumalanpalvelukset
Pirkkalan kirkossa toimitetaan jumalanpalvelukset läsnäolevan seurakunnan kanssa. Kirkkoon voi tulla sisään 150 henkilöä.
Konfirmaatiojumalanpalvelukset ovat tarkoitettu vain rippikoululaisille ja heidän lähiperheilleen.
Konfirmaatiojumalanpalvelukset strimataan seurakunnan YouTube-kanavalle.
YouTube-kanavalle pääsee  tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Jokaisena konfirmaatiosunnuntaina on iltakirkko Pirkkalan kirkossa klo 18, jossa luetaan myös kirkolliset ilmoitukset.
(Iltakirkkoa ei ole Pirkkalan kirkossa 8.8. eikä 15.8. Elokuun 8. on Haikan kesäkirkko ja 15.8. Vanhan kirkon juhlamessu.)

Toteutetaan rajoitusten sallimissa määräyksissä.

Kahvila Sirpakka
Avoinna  ma-pe kello 10-16 toukokuusta alkaen.

Kirkolliset toimitukset
Kirkollisissa toimituksissa (kasteet, häät ja hautajaiset) noudatetaan viranomaisten ja hiippakunnan seurakunnille antamia suosituksia ja ohjeita. Jokaisen toimituksen käytännöt ja turvallisuus sovitaan toimituksesta vastaavan papin kanssa. Suosittelemme, että toimitukset (kuten kasteet) järjestettäisiin seurakunnan kirkkotiloissa. Tällöin turvalliset etäisyydet toteutuvat varmimmin.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä tilaisuus, esim. muistotilaisuus, on luonteeltaan yksityinen. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä.

Seurakunnan tilojen vuokraaminen
Seurakunnan tiloja voidaan vuokrata, mutta tilojen omistajana seurakunnalla on velvollisuus huolehtia tilojen vastuullisesta käytöstä.

Pirkkalan seurakunnan tilojen maksimiväkimäärät
Tiloissamme noudatetaan 1,5 metrin turvavälejä koronaturvallisuuden takaamiseksi.
Tiloissamme voi kokoontua seuraavasti:

•  Pirkkalan kirkko 150 hlö
  •  Pirkkalan kirkon kerhohuone 20 hlö