Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Pirkkalan kirkko kesällä. Muutamia lapsia pihassa.

Koronatilanteen vaikutukset toimintaamme

3.8.2021 08.34

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ei jatka kokoontumisrajoituksia 12.9.2021 jälkeen. Tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia on jatkossa edelleen noudatettava myös yleisötapahtumissa.

Pirkkalan seurakunnan kaikessa toiminnassa huomioidaan turvallisuus. Tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisten ohjetta. Tilaisuuksissa suositellaan käyettäväksi edelleen kasvomaskia, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta sekä pidetään huolta turvaetäisyyksiä. Mikäli maski on unohtunut, niin seurakunnan toimitiloissakin on niitä tarjolla. Sen vuoksi ei tarvitse kääntyä kotiin. Osallistuthan vain terveenä tilaisuuksiin.

Ohjeet toimintaan osallistuvalle

Kaikessa seurakunnan toiminnassa noudatetaan turvallisuusohjeita. Noudattamalla yhteisiä ohjeita suojaamme paitsi itseämme myös toisia. Kun osallistut toimintaan, huolehdi aina seuraavista asioista:

1. Osallistu tilaisuuksiin ja tapahtumiin vain terveenä.
2. suositellaan kasvomaskin käyttöä.
3. Pidä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Käsidesiä on saatavilla kaikissa toimipisteissämme.
4. Huomioi turvavälit. Huolehdi turvaväleistä myös tiloihin tullessasi ja pois lähtiessäsi.

Jumalanpalvelukset
Pirkkalan kirkossa toimitetaan jumalanpalvelukset läsnäolevan seurakunnan kanssa. Kirkkoon voi tulla sisään 125 henkilöä.

Toteutetaan rajoitusten sallimissa määräyksissä.

Kahvila Sirpakka
Avoinna  ma-pe kello 10-15.

Kirkolliset toimitukset
Kirkollisissa toimituksissa (kasteet, häät ja hautajaiset) noudatetaan viranomaisten ja hiippakunnan seurakunnille antamia suosituksia ja ohjeita. Jokaisen toimituksen käytännöt ja turvallisuus sovitaan toimituksesta vastaavan papin kanssa. Suosittelemme, että toimitukset (kuten kasteet) järjestettäisiin seurakunnan kirkkotiloissa. Tällöin turvalliset etäisyydet toteutuvat varmimmin.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä tilaisuus, esim. muistotilaisuus, on luonteeltaan yksityinen. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä.

Seurakunnan tilojen vuokraaminen
Seurakunnan tiloja voidaan vuokrata, mutta tilojen omistajana seurakunnalla on velvollisuus huolehtia tilojen vastuullisesta käytöstä.

Pirkkalan seurakunnan tilojen maksimiväkimäärät
Tiloissamme noudatetaan riittäviä turvavälejä koronaturvallisuuden takaamiseksi.

Tiloissamme voi kokoontua seuraavasti:

• Pirkkalan kirkko 125 hlö

• Pirkkalan kirkon kerhohuone 20 hlö