Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Talvinen maisema.

Koronatilanteen vaikutukset toimintaamme

20.1.2022 16.00

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tekemä uusi koronapäätös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueelle on voimassa 22.1.- 4.2.2022. Määräys kieltää edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa, mutta ei enää ulkotiloissa. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Pirkkalan seurakunnassa on päätetty, että sisätiloissa tapahtuva kokoava toiminta on tauolla toistaiseksi. Kokoavaan toimintaan lukeutuu mm. pienryhmätoiminta, naisten ja miesten saunaillat, yhteisöruokailut sekä nuortenillat. Alle 16-vuotiaiden lasten toiminta (kuten varhaiskasvatuksen ja kouluikäisten kerhot) ovat tämän päätöksen ulkopuolella. Päiväkerhot alkavat terveysturvallisuus huomioiden viikolla kolme ja kouluikäisten kerhot helmikuussa.

Jumalanpalvelukset, hartaushetket ja kirkolliset toimitukset voidaan toteuttaa henkilörajoitussääntö huomioiden. Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin määräyksestä tiloihin voidaan ottaa 8.1.2022 alkaen enintään 1/5 istumapaikoista. Tätä tarkoittaa esimerkiksi Pirkkalan kirkon osalta 90 henkilöä, Vanhan kirkon osalta 30 henkilöäja Kirkkoveräjän osalta 24 henkilöä.

Seurakunnan tiloja ei vuokrata ulospäin 4.2.2022 asti, muuta kuin kirkollisiin toimituksiin liittyviin tilaisuuksiin. Näissäkin ilmoitetaan henkilörajoituksista.

Tilaisuuksissa suositellaan vahvasti käytettäväksi edelleen kasvomaskia sekä sisä- että ulkotiloissa rokotesuojasta riippumatta, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta sekä pidetään huolta turvaetäisyyksiä. Mikäli maski on unohtunut, niin seurakunnan toimitiloissakin on niitä tarjolla. Sen vuoksi ei tarvitse kääntyä kotiin.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tiedote on kokonaan luettavissa täältä.

Ohjeet toimintaan osallistuvalle

Kaikessa seurakunnan toiminnassa noudatetaan turvallisuusohjeita. Noudattamalla yhteisiä ohjeita suojaamme paitsi itseämme myös toisia. Kun osallistut toimintaan, huolehdi aina seuraavista asioista:

1. Osallistu tilaisuuksiin ja tapahtumiin vain terveenä.
2. Suositellaan kasvomaskin käyttöä.
3. Pidä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Käsidesiä on saatavilla kaikissa toimipisteissämme.
4. Huomioi turvavälit. Huolehdi turvaväleistä myös tiloihin tullessasi ja pois lähtiessäsi.

Jumalanpalvelukset
Pirkkalan kirkossa toimitetaan jumalanpalvelukset läsnäolevan seurakunnan kanssa terveysturvallisesti henkilörajoituksen huomioiden.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa toimituksissa (kasteet, häät ja hautajaiset) noudatetaan viranomaisten ja hiippakunnan seurakunnille antamia suosituksia ja ohjeita. Jokaisen toimituksen käytännöt ja turvallisuus sovitaan toimituksesta vastaavan papin kanssa. Suosittelemme, että toimitukset (kuten kasteet) järjestettäisiin seurakunnan kirkkotiloissa. Tällöin turvalliset etäisyydet toteutuvat varmimmin.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä tilaisuus, esim. muistotilaisuus, on luonteeltaan yksityinen. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä.

Seurakunnan tilojen vuokraaminen