Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Pirkkalan kirkon kirkkosali.

Jumalanpalvelukset avataan seurakunnalle

12.5.2021 16.36

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) ja Pirkanmaan pandemiaryhmän tekemät muutokset kokoontumisrajoituksiin vaikuttavat myös seurakunnan toimintaan.

Helatorstaista 13. toukokuuta lähtien jumalanpalveluksia vietetään jälleen kirkkosalissa läsnä olevan seurakunnan kanssa. Jumalanpalveluksiin voidaan ottaa enintään 50 henkilöä. Myös netin kautta osallistuminen on mahdollista toukokuun loppuun asti.

– Olemme hyvin iloisia, että voimme viettää jumalanpalvelusta yhdessä läsnä olevan seurakunnan kanssa. Vaikka koronatilanne onkin mennyt hyvään suuntaan, on hyvä toimia edelleen vastuullisesti kanssaihmisiä kohtaan. Haluamme luoda jumalanpalveluksen, jossa on kaikkien turvallista olla, kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth sanoo.

Kirkossa edellytetään kasvomaskin käyttöä sekä hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Kirkkosalin tuolit on aseteltu terveysturvallisuuden edellyttämällä tavalla parin metrin päähän toisistaan. Turvavälit pyydetään huomioimaan myös muualla kirkon sisätiloissa.

Iltamessu korvaa ehtoollishetket

Kevään aikana Pirkkalan kirkossa on vietetty jumalanpalveluksen jälkeen lyhyitä ehtoollishetkiä. Sunnuntaista 16. toukokuuta lähtien ehtoollishetket korvataan iltamessulla, jossa tarjoillaan ehtoollinen. Iltamessu alkaa kello 18.

Jumalanpalvelusten lisäksi myös muuta kokoavaa toimintaa avataan vähitellen. Nuorteniltojen ja rippikoulukokoontumisten alkamisesta tiedotetaan erikseen. Ajantasaiset tiedot toiminnasta löytyvät nettisivujen tapahtumakalenterista ja seurakunnan Facebook-sivulta.