Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Vihanneksia pöydällä.

Loihdi illallinen ammattikokin johdolla

25.3.2021 16.55

Haluaisitko tehdä ruokaa pitkän kaavan mukaan, mutta kaipaat inspiraatiota tai olet epävarma taidoistasi?

Teamsissa järjestetään keskiviikkona 31. maaliskuuta kello 17 alkaen kahden tunnin kokkausstriimi. Striimin aikana valmistetaan neljän hengen pääsiäisateria ruokapalveluvastaava, ammattikokki Paula Kiprianoffin johdolla.

– Monen ruokalajin ateriaan ei tarvita kaikkia mahdollisia keittiötekniikoita. Näyttävän pääsiäisaterian saa aikaan helposti. Kokkaukseen kuluu noin tunti, ja sen jälkeen pääseekin jo syömään, Kiprianoff sanoo.

Ateria koostuu kolmesta ruokalajista: broileri-mango-cocktailsalaatista (G, M), katkarapu-tagliatellesta (L) ja sitruunatiramisusta (L). Tarvittavat ainekset ja välineet listataan jutun lopussa.

Kokkausstriimiin osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista, mutta etukäteen ilmoittautuneille lähetetään kutsu striimiin. Mukaan voi ilmoittautua täällä. Linkki striimiin jaetaan myös seurakunnan Facebook-sivulla keskiviikkona 31.3. Facebookiin pääset tästä.

Reseptit ruokiin jaetaan Facebookissa striimin jälkeen. Ostosten hinta-arvio on noin 40 euroa.

Broileri-mango-cocktailsalaatti G, M

Katkarapu-tagliatelle L

Sitruunatiramisu lasissa L

Ainekset neljälle

Vuolu kana-mustapippuri 1 pkt (200 g)

Avokado 1 kpl, esikypsytetty

Sydänsalaatti 1 kerä (ei välttämätön)

Kirsikkatomaatti 1 rasia (250 g)

Kurkku 1 kpl

Kevätsipuli (1 puntti)

Mango 1 kpl, syöntikypsä

Tuorepasta tagliatelle 2 pkt (yhteensä 500 g)

Katkarapu 2 ps (noin 350 g)

Valkosipuli 1 kynsi (ei välttämätön)

Tuore sitruuna 1 kpl

Voi 200 g

Parmesanlastu 50 g
Rucola (1 puntti, koristeeksi)

Keksejä 8 kpl

Lemon curd 1 prk
Mangosose 1 kpl (lasten piltti tai Bonne-sarjaa)

Mascarpone 250 g

Kananmuna 2 kpl

Kotoa perustarpeita

Oliivi-/rypsiöljy 1 dl

Mustapippurirouhe

Suola

Punaviinietikka, sitruunamehu tms. 1 rkl

Vaniljasokeri 1 tl

Tomusokeri / tavallinen sokeri 2 rkl

Tarvittavat välineet

Kattila

Paistinpannu

Kulhoja

Leikkuulauta

Sähkövatkain

Kannettava tietokone, tabletti tai puhelin, jolla voi seurata striimiä

Allergioita tai erikoisruokavalioita?

Jos jokin ruoka-aine ei sovi sinulle, voit korvata sen ruokavalioosi sopivalla aineella. Kokki neuvoo vaihtoehtoisten ruoka-aineiden ateriaan sovittamisessa.