Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Pääsiäisen herkkukassien mainoskuva.

Sirpakassa ulosmyyntiä ja pääsiäisen herkkukasseja

15.3.2021 08.00

Viime viikolla tiukentuneiden rajoitusten voimaan tullessa myös lähetysmyymälä-kahvila Sirpakassa on siirtynyt kahvilatuotteiden ulosmyyntiin. Rajoitus on tällä tietoa voimassa 28.3. maaliskuuta saakka.

Ravintolatoiminnan kolmen viikon sulun aikana Sirpakassa voi sisällä olla kerrallaan enintään 3 asiakasta. Sirpakka on avoinna ulosmyyntiä varten arkisin lyhennetyin aukioloajoin maanantaista perjantaihin kello 11-15.

̶  Onhan se erilaista, kun aamulla pakataan herkkuja rasioihin. Oikeastaan ei ollut vaihtoehtoa, kun päätimme yhdessä vapaaehtoisten kanssa pitää Sirpakan auki. Ulosmyynti oli ainoa mahdollisuus. Monilla on mielessä viime vuoden täyssulku, johon ei haluttu palata, kertoo kahvilan toiminnasta vastaava Anne Vanhatalo.

Sirpakka haluttiin pitää auki ulosmyyntiä varten, koska se on monelle merkityksellinen kohtaamispaikka, vaikka nyt sulkuaikana siellä voi vain piipahtaa.
  ̶  Kuitenkin lyhyt kohtaaminen tuo monelle piristystä päivään.
Lisäksi vapaaehtoisille oli tärkeää auttaa heitä, joilla on asiat vielä huonommin. Kahvilan tuotto jakautuu maailmalle seurakunnan lähetystyön kohteisiin sekä Kirkon Ulkomaanavun työhön, jatkaa Vanhatalo.
  ̶  Tietysti halusimme myös tarjota asiakkaille itse tehdyt leivonnaiset ja herkut myös näinä vaikeina aikoina. Harva on kulkenut munkkipäivänä ohitse ja suolaisista tuotteista suosituin on juustokierre, se vie kielen mennessään.

Sirpakassa on ollut ensimmäisen poikkeusviikon varsin leppoisa tunnelma. Kauppa on käynyt, joskin rauhallisemmin. Seurakunnalle on tärkeä huomioida sekä asiakkaiden että vapaaehtoisten turvallisuus. Myymälätila on järjestetty niin, että siellä on väljää. Lahjatavaroita sekä leivonnaisia voi ostaa mukaan. Jos oma maski on unohtunut kotiin, tarjotaan maski heti ovella ja samoin käsidesinfiointia.

Herkkukassit tuovat iloa pääsiäiseen

Korona-aikana on syntynyt myös monia uusia ideoita. Lähetystyön vapaaehtoiset valmistavat pääsiäisen iloksi herkkukasseja. Herkkukasseissa on kolme eri vaihtoehtoa, joista yksi on gluteeniton. Kaikki tuotteet ovat myös laktoosittomia. Herkkukassien sisältönä on muun muassa tipukeksejä, rahkapullia, sitruunakakku, tuorepashaa ja pääsiäisleipää. Kasseja voi varata suoraan Sirpakasta tai seurakunnan nettilomakkeella 25.3. mennessä (pirkkalanseurakunta.fi/ilmoittautumiset). Kassien tuotto lahjoitetaan Lindholmien lähettiperheen työhön Kansanlähetyksen kautta.

̶  On hienoa koota vapaaehtoisia tekemään pääsiäisen herkkukasseja. Kaikki ei voi olla toki keittiöllä samaan aikaan, joten herkkuja tehdäänkin vuoroissa, toteaa Vanhatalo.

Pääsiäisen herkkukassit ovat hinnaltaan 15-30 euroa. Herkkukasseja voi tilata nettilomakkeella
Kassien nouto tapahtuu torstaina 1. huhtikuuta valinnaisesti joko Pirkkalan kirkon aulasta tai lähetysmyymälä-kahvila Sirpakasta. Maksu suoritetaan mielellään korttimaksulla.

Pääsiäiskassi 1:
sitruunakakku, 6 kpl tipukeksi, 6 kpl appelsiinirahkapulla tai kulitsa (pääsiäisleipä), tuorepasha 540 g.
Kassin hinta 30 €.

Pääsiäiskassi 2:
sitruunakakku, 4 kpl tipukeksi, 4 kpl appelsiinirahkapulla tai kulitsa (pääsiäisleipä), tuorepasha 360 g.
Kassin hinta 21 €.

Pääsiäiskassi 3 gluteeniton: