Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Koronaviruksen vaikutukset seurakunnan toimintaan

5.3.2021 12.09

Päivitetty 1.6.2021. Suositukset ovat voimassa 28.6.2021 asti.

Pirkkalan seurakunta haluaa olla pirkkalaisten tukena pandemian keskellä. Poikkeuksellisen ajankin keskellä usko, toivo ja rakkaus kantavat elämää.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti keventää kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalla sekä Punkalaitumella lauantaista 29.5.2021 alkaen. Uuden päätöksen mukaan tilaisuuksia voi järjestää ilman kokoontumisrajoituksia, jos terveysturvallisuus varmistetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön hygieniaohjetta noudattamalla. Muutoin kokoontumisrajoitus on sisätiloissa 10 ja ulkotiloissa 50 henkilöä. Päätös on voimassa 28.6.2021 saakka.

Pirkkalan seurakunnan kaikessa toiminnassa huomioidaan turvallisuus. Tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisten ohjetta vahvasta maskisuosituksesta, hyvästä käsihygieniasta huolehtimisesta sekä edellytetään kahden metrin turvavälejä. Toivomme, että ihmisillä olisi omat maskit. Mikäli maski on unohtunut, niin seurakunnan toimitiloissakin on niitä tarjolla. Sen vuoksi ei tarvitse kääntyä kotiin. Osallistuthan vain terveenä tilaisuuksiin.

Isot kirkkotilat ja salit mahdollistavat yli 10 hengen kokoontumisen väljästi, koronaturvallisuutta noudattaen. Jumalanpalveluksia voidaan siis viettää avoimin ovin siten, että paikalla olevilla on tosiasiallinen mahdollisuus etäisyyksiin, käsihygieniaan ja muihin viranomaisten antamien ohjeiden edellyttämään koronaturvallisuuteen. Sama soveltamisohje koskee kirkollisia toimituksia ja muita kokoontumisia. Ulkona tapahtuvat kokoontumiset ovat edelleen suositeltavia – niissä koronaturvallisuuden varmistaminen velvoitetaan yli 50 hengen tilaisuuksissa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ei enää anna osallistujamäärää yksityistilaisuuksiin, mutta korostaa tilaisuuden järjestämistä turvaohjeita noudattaen, riittävän väljissä tiloissa.

Ohjeet toimintaan osallistuvalle
Kaikessa seurakunnan toiminnassa noudatetaan turvallisuusohjeita. Noudattamalla yhteisiä ohjeita suojaamme paitsi itseämme myös toisia. Kun osallistut toimintaan, huolehdi aina seuraavista asioista:

1. Osallistu tilaisuuksiin ja tapahtumiin vain terveenä.
2. Pidä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Käsidesiä on saatavilla kaikissa toimipisteissämme.
3. Huomioi turvavälit. Huolehdi turvaväleistä myös tiloihin tullessasi ja pois lähtiessäsi.

Jumalanpalvelukset
Pirkkalan kirkossa toimitetaan jumalanpalvelukset läsnäolevan seurakunnan kanssa. Kirkkoon voi tulla sisään max. 95 henkilöä. Jumalanpalvelukset striimataan seurakunnan Facebook-sivulle ja YouTube-kanavalle 13.6. saakka. Tallenteet ovat katsottavissa kahden viikon ajan. Facebook-sivulle pääset tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja YouTube-kanavalle tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Toteutetaan rajoitusten sallimissa määräyksissä.

Kahvila Sirpakka
Avoinna  ma-pe kello 10-16 toukokuusta alkaen.

Kirkolliset toimitukset
Kirkollisissa toimituksissa (kasteet, häät ja hautajaiset) noudatetaan viranomaisten ja hiippakunnan seurakunnille antamia suosituksia ja ohjeita. Jokaisen toimituksen käytännöt ja turvallisuus sovitaan toimituksesta vastaavan papin kanssa. Suosittelemme, että toimitukset (kuten kasteet) järjestettäisiin seurakunnan kirkkotiloissa. Tällöin turvalliset etäisyydet toteutuvat varmimmin.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä tilaisuus, esim. muistotilaisuus, on luonteeltaan yksityinen. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä.

Seurakunnan tilojen vuokraaminen
Seurakunnan tiloja voidaan vuokrata, mutta tilojen omistajana seurakunnalla on velvollisuus huolehtia tilojen vastuullisesta käytöstä.

Pirkkalan seurakunnan tilojen maksimiväkimäärät
Tiloissamme noudatetaan 2 metrin turvavälejä koronaturvallisuuden takaamiseksi.
Kaikissa tiloissa voi voimassa olevien suositusten mukaisesti kokoontua seuraavasti:

- Pirkkalan kirkko 95 hlö

- Pirkkalan kirkon kerhohuone 15 hlö

- Vanha kirkko 30 hlö

- Kirkkoveräjä 50 hlö

- Kirkkoveräjän kerhohuone 10 hlö

- Rantatupa, sisällä 15 hlö

- Rantatupa, saunat 7/5 hlö

- Pappila 20 hlö

- Pappilan väentupa 20 hlö

- Pappilan kota 10 hlö

- Pappilan aittakappeli 10 hlö

- Pihlajaniemi 10 hlö

- Kapsäkki 15 hlö

- Sirpakka 10 hlö

Seurakuntatoimisto
Seurakuntatoimisto palvelee:
puh. 03 342 7300
pirkkala.seurakunta@evl.fi
Suupantie 10, 2. krs, 33960 Pirkkala

Aukioloajat: ma-pe klo 9-12 ja 13-15.

Seurakuntatoimistolla asioidessa pyydämme noudattamaan kansallisia ohjeita hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä.