Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Koronaviruksen vaikutukset seurakunnan toimintaan

5.3.2021 12.09

Päivitetty 1.4.2021. Suositukset ovat voimassa 30.4.2021 asti.

Pirkkalan seurakunta haluaa olla pirkkalaisten tukena pandemian keskellä. Poikkeuksellisen ajankin keskellä usko, toivo ja rakkaus kantavat elämää.

Kirkolliset toimitukset (kasteet, vihkimiset ja hautajaiset) toteutetaan voimassa olevien rajoituksien mukaisesti. Seurakunnan viikkotoimintaa toteutetaan mahdollisuuksien mukaan ottaen huomioon viranomaisten antamat ohjeistukset.

Kaikessa toiminnassa huomioidaan turvallisuus. Seurakunnan toimintaan osallistuville suositellaan maskin käyttöä. Toivomme, että ihmisillä olisi omat maskit. Mikäli maski on unohtunut, niin seurakunnan toimitiloissakin on niitä tarjolla. Sen vuoksi ei tarvitse kääntyä kotiin. Tilaisuuksien toimittajat huolehtivat tarkasta käsihygieniasta ja käyttävät maskia.

Ohjeet toimintaan osallistuvalle
Kaikessa seurakunnan toiminnassa noudatetaan turvallisuusohjeita. Noudattamalla yhteisiä ohjeita suojaamme paitsi itseämme myös toisia. Kun osallistut toimintaan, huolehdi aina seuraavista asioista:

1. Osallistu tilaisuuksiin ja tapahtumiin vain terveenä.
2. Pidä huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Käsidesiä on saatavilla kaikissa toimipisteissämme.
3. Huomioi turvavälit. Huolehdi turvaväleistä myös tiloihin tullessasi ja pois lähtiessäsi.

Jumalanpalvelukset
Pirkkalan kirkossa toimitetaan sanajumalanpalvelukset ilman läsnä olevaa seurakuntaa 30.4.2021 saakka. Jumalanpalvelukset striimataan seurakunnan Facebook-sivulle ja YouTube-kanavalle. Tallenteet ovat katsottavissa kahden viikon ajan. Facebook-sivulle pääset tästä ja YouTube-kanavalle tästä

Muu säännöllinen toiminta
Aikuisten pienryhmätoimintaa toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etäjärjestelyin. Jos etätoteutus ei onnistu, toiminta on tauolla 30.4. asti.

Tiistaituvan ja Kirkon keskiviikon ruuanjako tiistaisin Kirkkoveräjällä ja keskiviikkona Pirkkalan kirkolla. Ruokailun sijaan voi ostaa ruuan kotiin.

Kuorotoiminta ja nuortenillat ovat tauolla 30.4.2021 asti.

Kahvila Sirpakan leivonnaisten & kahvilatuotteiden ulosmyynti sekä käsityömyymälä ovat avoinna  ma-pe kello 11−15. Viikosta 14 alkaen Sirpakka avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10 - 16 huhtikuun loppuun asti. Kahvilatilat on suljettu.

Seurakunnan kokoava toiminta on tauolla 30.4.2021 saakka.

Kirkolliset toimitukset
Kirkollisissa toimituksissa (kasteet, häät ja hautajaiset) noudatetaan viranomaisten ja hiippakunnan seurakunnille antamia suosituksia ja ohjeita. Jokaisen toimituksen käytännöt ja turvallisuus sovitaan toimituksesta vastaavan papin kanssa. Suosittelemme, että toimitukset (kuten kasteet) järjestettäisiin seurakunnan kirkkotiloissa. Tällöin turvalliset etäisyydet toteutuvat varmimmin.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä tilaisuus, esim. muistotilaisuus, on luonteeltaan yksityinen. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä.

Seurakunnan tilojen vuokraaminen
Seurakunnan tiloja voidaan vuokrata, mutta tilojen omistajana seurakunnalla on velvollisuus huolehtia tilojen vastuullisesta käytöstä. Tiloissa voi voimassa olevien suositusten mukaisesti kokoontua vain 6 ihmistä kerrallaan.

Seurakuntatoimisto
Seurakuntatoimisto palvelee puhelimitse ja sähköpostitse.
Seurakuntatoimistossa asiointi vain ajanvarauksella 30.4..2021 saakka.

Ajan voi varata puhelimitse tai sähköpostitse:
puh. 03 342 7300
pirkkala.seurakunta@evl.fi
Suupantie 10, 2. krs, 33960 Pirkkala

Aukioloajat: ma-pe klo 9-12 ja 13-15.

Seurakuntatoimistolla asioidessa pyydämme noudattamaan kansallisia ohjeita hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä.

Pirkkalan seurakunnan tilojen maksimiväkimäärät
Kaikissa tiloissa voi voimassa olevien suositusten mukaisesti kokoontua 6  ihmistä kerrallaan.