Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Pigviini lumisateessa.

Hiihtolomalla ulkoillaan

19.2.2021 12.44

Pirkkalan seurakunta järjestää perheille toimintaa koululaisten hiihtolomaviikolle eli 1.-5.3. ajalle. Koronatilanteen johdosta perinteinen Lotjan tuvalle suuntautunut hiihtoloman perheleiri jouduttiin perumaan. Leirin peruuntumisesta syntyi kuitenkin jotain hyvääkin, sillä nyt lomaviikolle on suunniteltu monenlaista talvitekemistä vähän eripuolille Pirkkalaa.

Neljä päivää miniolympialaisia

Maanantaista torstaihin vietetään mukavia talvipäiviä miniolympialasten hengessä. Maanantaina toimintapaikkana on Sienimetsän parkkipaikka, ja siellä toimintaa kello 13-18. Tiistaina kisaillaan Kirkkoveräjällä kello 10-13, keskiviikkona Pirkkalan kirkolla klo 10-13 ja torstaina Pappilassa klo 10-13. Keskiviikkona ja torstaina on mahdollisuus omatoimisesti paistaa makkaraa nuotiopaikalla. Kasvatuksen väki on suunnitellut jokaiselle päivälle kaksi talvilajia suoritettavaksi toimintapaikoille. Miniolympialaisten lisäksi voi kiertää toiminnallista rastirataa. Lisäksi Pirkkalan kirkon pihamaalla rakennetaan yhdessä upeaa jäälinnaan.

Miniolympialaispasseja saa eri toimintapaikoilta ulkoilupäivisin. Leimatun passin palauttamalla osallistuu Leena Lammas pipojen arvontaa. Passin voi palauttaa torstaina Pappilaan tai perjantaina Kirkkoveräjälle.

Sienimetsän parkkipaikalla maanantaina toimii myös pop-up -latukahvila. Hiihtolenkin päätteeksi voi kahvilasta käydä ostamassa kuumia juomia, pullaa ja makkaraa. Ostosten maksu tapahtuu käteisellä tai kortilla. Latukahvilan yhteydessä on mukavaa puuhaa lapsille ja lapsen mielisille.

Perjantaipäivänä koululaisille tarjotaan pelipäivää Kirkkoveräjällä. Pelaamista järjestetään kahdessa ryhmässä alle 12-vuotiaille lapsille, ja kumpaankin ryhmään otetaan pelaajia max. 17 henkilöä. Ensimmäinen ryhmä pelaa kello 10-12 ja toinen kello 13-15. Pelipäivään ilmoittaudutaan lastenohjaaja Ismo Sarajärvelle 040 640 2050.

Takeaway-lounasta

Tiistaina ja keskiviikkona myydään takeaway-lounasannoksia mukaan. Annos sisältää lämpimän ruuan, salaatin, leivän ja jälkiruuan. Annoksen hinta on 3,50 €. Takeaway-lounasmyynti on tiistaina Kirkkoveräjällä ja keskiviikkona Pirkkalan kirkolla klo 11-12.30. Käytäthän hakiessasi kasvomaskia ja otathan mukaan oman kassin.

Myymälä-kahvila Sirpakka, Koulutie 1, on auki viikolla maanantaista perjantaihin klo 10-16 sekä lisäksi sunnuntaina 7.3. klo 12.30-16.30. Tarjolla on maistuvia herkkuja ja kuumaa juotavaa. Vohveleita on myynnissä koko viikon, tiistaina herkutellaan Sirpakan juhlaleivoksilla ja perjantaina saadaan suut makeaksi munkeista.

Saunavuoroja Pappilan rantatuvalla

Hiihtolomaviikolla voi varata oman saunavuoron Pappilan rantatuvalle. Saunavuoroja on maanantaista torstaihin klo 15-21 välillä. Saunavuoron hinta pienemmässä saunassa on 15 euroa ja isomassa 20. Vuoroja voi varata nettisivujemme kautta 20.2. klo 9 alkaen.

Isoon saunaan mahtuu 4-9 henkilöä ja saunavuoron kesto on 90 min. Pieneen saunaan mahtuu 1-5 henkilöä ja saunavuoron kesto on 75 min. Saunavuorojen aikana on mahdollista käydä avannossa. Saunavuorot ovat peräkkäin, joten aikataulusta on pidettävä kiinni.

Vuoron voi varata yksittäinen seurakuntalainen itselleen tai maksimissaan kahden talouden väelle. Saunamaksu hoituu pankkikortilla työntekijälle rantatuvalle saapuessa. Saunaan voi tulla vain terveenä ja saunalle saavutaan ja lähdetään maskit päässä. Pukuhuoneessa ja saunassa ei tarvitse pitää maskeja. Saunavuorojen välissä ovenkahvat desinfioidaan.

Saunamaksu käytetään hyväntekeväisyyteen seurakuntalaisten valitsemiin lähetys- ja kehitysyhteistyön kohteisiin.

Ulkoilua Yhteisvastuu-reitillä

Lomaviikolla kannattaa ehdottomasti tutustua Yhteisvastuu-reittiin. Reitti johdattelee ulkoilemaan Nomadi-sovelluksen avulla Pirkkalan keskustan tuntumassa. Ulkoilureitti on n. 3 kilometrin pituinen. Nomadi on älypuhelimeen tai tablettiin ladattava ilmainen mobiilisovellus, joka ohjaaja ulkoilemaan reitin avulla omatoimisesti. Sovelluksen voi hakea osoitteesta: app.citynomadi.com tai mobiililaitteesi sovelluskaupasta.

Sovelluksen kannattaa jo kotona etukäteen ladata ennen ulkoilemaan lähtöä. Yhteisvastuu-reitti alkaa Pirkkalan vapaa-aikakeskukselta, ja sisältää kahdeksan rastipistettä. Matkan varrella kulkija saa tietoa sekä ajateltavaa tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksestä ja sen kohteista. Rasteilla on niin lukemista, kuunneltavaa kuin katsottavaa. Kuuntelun helpottamiseksi kannattaa kuulokkeet ottaa matkaan mukaan. Reitti päättyy myymälä-kahvila Sirpakan edustalle. Reitin varrelta voi bongata Yhteisvastuun sydänlogoja. Ilmoittamalla logojen määrä Sirpakkaan, osallistuu Yhteisvastuutuotteiden arvontaan. Kisa on käynnissä maaliskuun loppuun saakka.