Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Kirkon päiväkerholaisia pöydän ääressä piirtämässä. Kirkon päiväkerholaiset Ella Heikkilä (vas.), Saimi Laurinolli, Aamu Krogerus ja Rene Seppälä piirtävät näkemyksensä Vanhasta kirkosta.

Lapsille piirustuskilpailu satavuotiaasta kirkosta

15.2.2021 10.41

Pirkkalan satavuotiasta kirkkoa juhlistetaan lasten piirustuskilpailulla, jonka aiheena on onnittelukortti Vanhalle kirkolle.

Seurakunnan ja Pirkkalaisen järjestämä kilpailu käynnistyy 17. helmikuuta, ja siihen voivat osallistua 0–12-vuotiaat lapset. Osallistujien työt jaetaan kolmeen ikäkategoriaan: 0–5-vuotiaisiin, 6–9-vuotiaisiin ja 10–12-vuotiaisiin.

Piirustukset pyydetään toimittamaan taiteilijan yhteystiedoilla ja iällä varustettuna myymälä-kahvila Sirpakkaan (Koulutie 1) 30. huhtikuuta mennessä. Piirustuksia voi tuoda myös Pappilaan suunniteltuun seurakunnan vapputapahtumaan 1. toukokuuta.

Töitä ei arvioida, vaan kaikissa kategorioissa arvotaan ikäryhmälle sopivia kirjapalkintoja ja lahjakortteja. Piirustuskilpailun satoa julkaistaan vuoden mittaan Pirkkalaisen sivuilla ja lasten Vanha kirkko 100 vuotta -taidenäyttelyssä.

– Lisäksi raati valitsee kaikkien osallistuneiden töistä yhden työn, josta tehdään postikortti Vanha kirkko 100 vuotta -postikorttisarjaan. Työ valitaan niin, että se täydentää osaltaan muita sarjan postikortteja ja tuo siihen lapsen näkökulman, kouluikäistyön seurakuntapastori Reetta Mörttinen ja johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja Laura Furu kertovat.

Vanha kirkko tutuksi

Ajatus lasten muistamisesta nousi eläköityneeltä varhaiskasvatuksen papilta Denise Gauffin-Kostilaiselta.

– On tärkeää, että myös lapset pääsevät mukaan juhlistamaan satavuotiasta kirkkoa. Olen utelias sen suhteen, millainen tuotos tulee esimerkiksi lapselta, joka on päiväkoti-ikäisenä ollut tutustumassa Vanhaan kirkkoon.

Gauffin-Kostilainen toivoo juhlavuoden tapahtumien tekevän Vanhaa kirkkoa yhä tunnetummaksi.

– Kaikissa lapsiperheissä ei välttämättä tiedetä, että Pirkkalassa on myös Vanha kirkko. Olen huomannut, että se on tullut monelle yllätyksenä. Senkin vuoksi toimintaa on tärkeää suunnata myös lapsille.

Lasten piirustuskilpailu 17.2. alkaen 1.5. asti. Töitä voi toimittaa lapsen iällä ja yhteystiedoilla varustettuna Sirpakkaan (Koulutie 1) 30.4. mennessä tai seurakunnan vapputapahtumaan Pappilaan 1.5.