Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Ihmisiä Pirkkalan kirkon pihalla Yhteisvastuu sydänlogon kanssa.

Yhteisvastuu-reitti johdattelee ulkoilemaan sovelluksen avulla

7.2.2021 11.00

Sunnuntaina 7.2.2021 kello 12 avataan Citynomadi-sovellukseen Pirkkalan Yhteisvastuu-reitti. Citynomadi on älypuhelimeen tai tablettiin ladattava ilmainen mobiilisovellus, joka ohjaaja ulkoilemaan reitin avulla omatoimisesti. Sovelluksen voi hakea osoitteesta: app.citynomadi.com tai mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Sovelluksen kannattaa jo kotona etukäteen ladata ennen ulkoilemaan lähtöä.

Yhteisvastuu-reitti alkaa Pirkkalan vapaa-aikakeskukselta, ja on pituudeltaan vähän yli kolme kilometriä sisältäen kahdeksan rastipistettä. Ulkoilureitti on helppokulkuinen. Matkan varrella kulkija saa tietoa sekä ajateltavaa tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksestä ja sen kohteista. Sovellus johdattaa kulkijaa kulkemaan reitillä ja ilmoittaa lähestyvästä rastista.  Rasteilla on niin lukemista, kuunneltavaa kuin katsottavaa. Kuuntelun helpottamiseksi kannattaa kuulokkeet ottaa matkaan mukaan. Reitti päättyy lähetysmyymälä-kahvila Sirpakan edustalle, jossa voi halutessaan käydä kahvilla, tehdä Yhteisvastuu tuotteiden ostoksia ja osallistua Yhteisvastuukeräykseen. Sirpakka on reitin avauspäivänä auki kello 12.30-16.30.

- Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja tämän vuoden teemana on ikäihmiset. Halusimme nyt keksiä jotain uutta Yhteisvastuukeräykseen. Uskon, että tämä reitti sopii hyvin tähän tarkoitukseen, kertoo lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Vanhatalo

Reitin avauspäivänä kello 12.30-16.30 lapset voivat bongailla Yhteisvastuun sydänlogoja. Perheen pienimpiä reitin varalla ilahduttavat Leena Lammas muutaman muun eläinhahmon kanssa. Ulkoiluun voi myös varautua omien makkaroiden kera. Niitä voi grillata Pirkkalan kirkon nuotiopaikalla. Kirkon pihassa on luvassa talvisia touhuja. Itsestään, kavereista tai perheestä voi ottaa yhteiskuvan sydänlogon kanssa kirkon pihassa. Kuvia toivotaan jaettavan sosiaalisessa mediassa hästägeillä #pirkkalanseurakunta #pirkkala #yhteisvastuu.