Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Jippu. Kuva: Jani Laukkanen

Majatalo-illan musiikkivieraana Jippu – ”Kivusta kohti toivoa”

10.11.2020 16.23

Vuoden viimeinen Majatalo-ilta on toivoa täynnä, kun perjantaina 13. marraskuuta Pirkkalan kirkkoon saapuu vieraaksi Jippu. Toivon teeman pintapuolinen käsittely ei sovi Jipun pirtaan, ja siksi hän lähestyy aihetta epätoivon kautta.

– Pyrin varmaan rakentamaan illan kaaren niin, että kuljemme kivusta kohti toivoa.

– Kun ihminen on toivoton, väkinäinen toivon tarjoaminen ei auta. On epätoivon aikoja, jolloin ihminen on kyvytön rakentamaan siltaa toivon suuntaan, hän perustelee.

Jippu puhuu kokemuksesta. Vielä muutama vuosi sitten entisen pop-artistin elämää värittivät monet vastoinkäymiset. Suunta muuttui, kun musiikkisbisnes jäi taa ja kutsumus löytyi kirkosta.

Uskoon tuleminen ei miellyttänyt kaikkia kuuntelijoita. Heillekin riittää ymmärrystä.

– Maallisen uran jättäminen saattoi olla monelle pettymys. Kuuntelijani voivat kokea, että hylkäsin heidät, kun lähdin seuraamaan Jeesusta. Mutta ne, jotka tiesivät, miten helvetillistä elämäni oli ollut, eivät toivoneet minulle mitään muuta kuin uskoon tulemista.

Ensimmäinen musiikkievankelista

Sittemmin Jippu vihittiin Suomen evankelisluterilaisen kirkon ensimmäiseksi musiikkievankelistaksi kotikaupungissaan Turussa.

– Teen työtä paikallisseurakuntatasolla, mutta kierrän myös ympäri Suomen. Välillä ollaan kapakoissa, välillä seurakunnissa.

– Mihin tahansa menenkin, minun on oltava liikkeellä sellaisilla hoksottimilla, että mieleni on avoin kutsulleni. En ole evankelista vain kirkossa laulaessani vaan joka henkäyksellä. Se on minulle annettu identiteetti, josta ei voi irrottautua.

Koronakriisin aikana saatavilla olemisen merkitys on korostunut entisestään.

– Ihmisistä on tullut tarvitsevampia, he kaipaavat aiempaa enemmän hengen ravintoa.

– Kohtaan alkoholisteja ja narkomaaneja, joihin korona on iskenyt kovaa. Kasvokkaiset tapaamiset ovat siirtyneet nettialustoille, mutta tarvittaessa on tavattu myös ulkona turvavälit huomioiden.

Nuorten laulajien tukija

Diakonisen työn lisäksi Jippu luotsaa Mikaelinseurakunnan nuoria laulajia.

– Olen heidän hengellinen ja musiikillinen liidaajansa, jonka tavoitteena on saada nuorista mahdollisimman paljon irti taiteellisesti. Opettamisen kanssa työlläni ei kuitenkaan ole tekemistä, hän täsmentää.

Jippu pyrkii välttämään paitsi neuvonantajan roolin, myös kunnian ottamista.

– Isälläni on hieno sanonta: ”Onneksi en itse näe työni hedelmää, jotta en syö sitä.” Se on hirveän tärkeä ajatus.

– Jos näkisin joka kerta kentältä tullessani, että nyt Jeesukselle on avattu näin ja näin monta sydäntä – ihminen on niin ylpeä, että ottaisi siitä kunnian itselleen. Koen onnistuneeni silloin, kun olen puhunut totta. Jumala salaa tekonsa.

• Jippu Majatalo-illassa Pirkkalan kirkossa (Arokuja 8) pe 13.11. klo 18.
  • Koronatilanteen vuoksi kirkkoon voidaan ottaa enintään 160 henkilöä. Ovet avataan kello 17.40.
  • Iltaa voi seurata suorana myös seurakunnan Facebook-sivulla ja YouTube-kanavalla. Siirry kanavalle tästä linkistä.
  • Kolehti kerätään Nenäpäivän hyväksi.