Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Kirkkoherra seisovan seurakunnan edessä.

Seurakunnan varotoimet koronavirustilanteessa

5.10.2020 14.55

Seurakunta pyrkii osaltaan ehkäisemään koronaviruksen leviämistä käytännön järjestelyin ja varotoimin.

Seurakunnan tilaisuuksissa suositellaan oman kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiaille. Suositus pohjautuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirin linjaan. Seurakunnan työntekijät käyttävät kasvomaskia tai visiiriä, ellei esimerkiksi suun viereen kiinnitettävä mikrofoni estä maskin käyttöä.

Pirkkalan kirkon kirkkosalissa tuolit on aseteltu turvavälien mukaisesti. Vanhassa kirkossa joka toinen penkkirivi on rajattu pois käytöstä. Käsidesipulloja on sijoitettu ympäri kirkkoja, ja käsien desinfioimista suositellaan heti kirkkoon saavuttaessa.

Ehtoollinen jaetaan hiljaisuudessa

Jos kirkossa esiintyy kuoro, kuorolaiset istuvat seurakuntalaisten joukossa. Myös virsien laulamista jumalanpalveluksissa on vähennetty. Jos käytössä on älypuhelin tai tabletti, virsikirjan sijaan kannattaa suosia verkkovirsikirjaa osoitteessa virsikirja.fi.

Messussa ehtoollisen jakajat desinfioivat kätensä huolellisesti ennen ehtoollisaineisiin koskemista. Ehtoollinen jaetaan puhumatta ehtoolliselle tulijan suojaamiseksi. Ehtoollisen jakosanat lausutaan yhteisesti koko seurakunnalle ennen ehtoolliselle kutsumista.

Osallistujista pidetään kirjaa

Muuhun toimintaan osallistuvia pyydetään jättämään yhteystietonsa työntekijälle. Näin virukselle altistuneet voidaan tavoittaa, jos käy ilmi, että tilaisuudessa on ollut mukana koronavirustartunnan saanut.

Seurakuntatoimistossa paikan päällä asioiminen on edelleen mahdollista ma−pe klo 9−12 ja 13−15. Toimistossa asiakkaan ja seurakuntasihteerin välissä on suojapleksi. Seurakuntatoimisto palvelee myös puhelimitse numerossa 03 342 7300 ja sähköpostitse osoitteessa pirkkala.seurakunta@evl.fi.

Diakoniatyöntekijät ovat yhteydessä asiakkaisiinsa pääsääntöisesti sähköisesti ja puhelimitse.