Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Diakoniatyöntekijä Jouni Kivimaa Syntisen virsikirja kädessään.

Diakonian päivä kutsuu yhteislauluun

24.8.2020 11.16 Jouni Kivimaa esittelee Syntisen virsikirjaa. Kirjan yhteislaulut ulottuvat Juicen hiteistä Rauli Badding Somerjoen suosituimpiin.

Suupantorilla vietetään ensi maanantaina Pirkkalan ensimmäistä diakonian viran päivää.

Päivän kunniaksi torille kokoonnutaan veisaamaan Syntisen virsikirjan ikivihreitä kello 13 alkaen. Yhteislaulutilaisuuden yhteydessä ovat tavattavissa seurakunnan diakoniatyöntekijät.

– Diakoniatyöstä tunnetaan jotkin alueet, mutta ei ole aivan selvää, mitä kaikkea oikeastaan teemme, diakoniatyöntekijä Jouni Kivimaa sanoo.

– Kerromme mielellämme, mitä diakoniatyö tänä päivänä on ja kuinka juuri sinua voidaan palvella.

Päivän tarkoituksena on tuoda esiin diakonian virkaa, virkaan vihkimystä sekä vihkimyksen merkitystä kirkolle ja virkaan vihityille.

Suomen kirkon ensimmäinen diakonissa Matilda Hoffman sai vihkimyksensä 1.9.1872. Diakonian viran päivää vietetään vihkimyspäivää lähimpänä olevana arkipäivänä.

Pirkkalassa päivään otetaan varaslähtö diakoniatyöntekijöiden aikataulujen vuoksi.

Diakonian viran päivä Suupantorilla ma 31.8. klo 13.