Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Kirkkokuorolaiset laulamassa Pirkkalais-karjalaisessa messussa.

Pirkkalainen messu soi sunnuntaina kirkossa

17.8.2020 16.29 Tänä vuonna kuorolaiset laulavat kirkonpenkeissä seurakuntalaisten joukossa, jotta turvavälit säilyvät.

Pirkkalan kirkossa vietetään tulevana sunnuntaina perinteikästä pirkkalaista messua.

Tänä vuonna laulut kajahtavat riisuttuina versioina, kanttori Pirkko Leponiemi-Pirhosen pianon ja Julia Ilomäen huilun säestyksellä. Esilaulajana on aiemmilta vuosilta tuttu baritoni Tiitus Ylipää. Seurakuntalaisten laulua tukevat kirkko- ja kraak-kuorolaiset.

Messun yhteydessä kesäkuussa 50-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth tarjoaa seurakuntalaisille kakkukahvit.

– Tarkoitus oli kahvitella jo alkukesällä, mutta koronan vuoksi kahvit siirtyivät. Toivotan ihmiset tervetulleiksi myös jumalanpalvelukseen ja aloittelemaan syksyn toimintaa.

Lauluharjoitukset keskiviikkona

Messulauluihin on mahdollisuus tutustua keskiviikkoiltana kaikille avoimessa lauluillassa Pirkkalan kirkossa kello 18.30 alkaen.

Laulujen sovitukset ovat Leponiemi-Pirhosen käsialaa. Säveltämisessä on hänen lisäkseen ollut mukana kirkkokuorolaisia.

Jumalanpalvelukseen osallistuvien enimmäismäärä on 200 henkilöä. Messussa huomioidaan turvallisuusnäkökohdat, ja paikalle pyydetään saapumaan vain terveenä.

Pirkkalainen messu su 23.8. klo 10 Pirkkalan kirkossa (Arokuja 8). Messun jälkeen kakkukahvit.