Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Valokuvanäyttelyn pitäjä Henna Palin

Sirpakassa esillä luonnon kauneutta

3.8.2020 12.01

Luonnon ihmeitä ja moninaisia yksityiskohtia voi pian ihailla valokuvamuodossa Pirkkalan keskustassa. Seurakunnan myymälä-kahvila Sirpakassa avataan torstaina 6. elokuuta pirkkalalaisen Henna Palinin esikoisnäyttely Enkelin silmin.

Näyttelyn nimi tekee kunniaa Arja Korisevan kappaleelle, jonka sanat sopivat monin paikoin Palinin luontokuvien tunnelmaan.

– Esillä on kuvia sekä minun että usein mukanani kulkevan tyttäreni lapsuuden kultamailta, joista kappaleessa lauletaan. Minun juureni ovat Satakunnassa Eurassa, tyttäreni taas on varttunut Pirkkalassa, Taysissa sairaanhoitajana työskentelevä Palin kertoo.

– Sanoittaja Turkka Mali oli hyvillään, kun otin häneen yhteyttä ja pyysin lupaa nimetä näyttelyn kappaleen mukaan. Enkelin silmin kuvaa myös avullani valokuvausta harjoittelevan tyttäreni tapaa katsoa maailmaa.

Kuvat myynnissä kohtuuhintaan

Palin keskittyy kuvissaan yksityiskohtiin, joihin hänellä on luontainen taipumus kiinnittää huomiota.

– Luonto on kaunis sateen jälkeen, kun valo ja varjo käyttäytyvät omilla tavoillaan. Minua kiehtoo myös veden läsnäolo, on kyse sitten pisarasta tai järvestä.

– Kuvauksellisia ovat myös erilaiset kukat, erityisesti jos ne ovat persoonallisessa asennossa.

Osa näyttelyn kuvista on otettu lähes 50 vuotta vanhoilla linsseillä, jotka ovat peruja Palinin isältä.

– Niiden värien toisto on omanlaistaan. Eri linsseillä on ikään kuin oma käsialansa. Maalaistyyli ja vanha aika viehättävät minua, joten vanhat linssitkin sopivat kuvaan.

Näyttelyn avajaisten alla työtä teettää kuvien saattaminen seinälle ripustettavaan muotoon. Kaikki kuvat kehyksineen ovat myynnissä kohtuuhintaan, ja osa niiden tuotosta lahjoitetaan lähetystyölle.

Sirpakalla näyttelypaikkana on Palinille erityinen merkitys.

– Seurakunnan toiminta ja arvomaailma ovat lähellä sydäntäni.

– Odotan innostuneena, millaisen vastaanoton näyttely saa. Toivon, että kuvani tarjoaisivat ihmisille pysähtymisen ja rauhoittumisen paikan.

Enkelin silmin -näyttely to 6.8. alkaen Sirpakassa (Koulutie 1) arkisin klo 9–15.