Järvimaisema, jossa ihmiset menossa uimaan.

Pirkkalan seurakunta avaa toimintaansa hiljalleen kesäkaudeksi

18.6.2020 19.39

Seurakunta avaa vähitellen toimintaansa jo kesäkaudeksi kuten esimerkiksi Pappilan rantatuvan kesäillat saunomisen merkeissä sekä kirkkovenesoudun.

Pappilan rantatuvassa on mahdollisuus viettää kesäiltaan saunomisen merkeissä heinäkuun alusta alkaen parittomilla viikoilla. Tiistaisin on miesten saunavuoro ja keskiviikkoisin naisten vuoro.

Saunailtoihin on mahdollisuus ilmoittautua seurakunnan nettisivujen kautta tai soittamalla seurakuntatoimistoon. Ilmoittautuminen aukeaa viikkoa ennen saunomisaikaa. Jokaiselle saunomispäivälle on kolme 1,5 h saunavuoroa. Rantatuvalle voi tulla kerrallaan 25 henkeä, jotta turvavälit voidaan huomioida. Isossa saunassa voi olla 7 saunojaa pienessä saunassa 5 saunojaa. Jokaisen saunavuoron päätteeksi on lyhyt iltahartaus.
Saunoihin ilmoittautuminen.

Viikosta 31 alkaen miesten ja naisten saunat kokoontuvat tavalliseen tapaan joka viikko, ilman ennakkoilmoittautumista. Saunavuorolle osallistutaan terveenä ja huolehditaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Tervetuloa saunomaan!

Pyhäjärvellä päästään aloittamaan myös kirkkovenesoutukausi heinäkuun alusta. Soutamaan mahtuu perämies ja lisäksi 7 soutajaa. Jorma Schukoff toimii perämiehenä. Kirkkoveneellä tehdään vesillä noin tunnin lenkki.  Soutupäivät ovat tiistai ja torstai klo 18.  Soutu alkaa viikolla 27. Pariskunnat voivat istua veneessä vierekkäin.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Jorma Schukoffilta, puh. 040 721 6983 joschukoff@gmail.com

Tänä kesänä ei ole Tiekirkkoa, mutta Pirkkalan Vanhan kirkon ovet ovat auki arkisin klo 10-15.

Tampereen hiippakunta on ohjeistanut seurakuntia (17.6.) yli 70-vuotiaiden osallistumisesta seurakunnan työ- tai muihin vastuutehtäviin. Ohjeessa todetaan, että seurakunnan ei edelleenkään tule aktiivisesti pyytää sijaiseksi riskiryhmäläisiä tai yli 70-vuotiaita. Sen sijaan, kun yli 70-vuotias itse toivoo voida toimia näissä tehtävissä, harkinnan perusteella tämä voi olla mahdollista. Sama linjaus koskee myös muita vastuutehtäviä seurakunnassa.

Pirkkalan seurakunnassa päätettiin (18.6.), että avataan tietyin rajoituksin jotain seurakunnan vapaaehtoistehtäviä yli 70-vuotiaille, mikäli he itse katsovat voivansa toimia näissä tehtävissä. Turvallisuusnäkökohdat on kuitenkin otettava edelleen huomioon. Tässä yhteydessä päätettiin, että linjaus koskee mm. kirkkovenesoutua ja Sirpakkaa.

Muiden vapaaehtoistehtävien kuten esimerkiksi messuavustajien ja Apurireiden toiminnan linjauksiin palataan elokuun puolivälissä.