Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Viisi henkilöä pitävät käsissään tauluja.

Pirkkalan Yrittäjät lahjoittivat tauluja ikäihmisille seurakunnan kautta

17.6.2020 08.00

Korona-ajan haasteet saivat Pirkkalan Yrittäjät ja taiteilija Tuula Malvisalon miettimään yhdessä, miten he voisivat yhdessä tuottaa iloa ikäihmisille näinä aikoina.

─ Koska maalailen tauluja, tuli mieleeni, että voin lahjoittaa muutaman taulun Pirkkalan Yrittäjille, joka kanavoisi pienimuotoista taide-elämystä eteenpäin, kertoo Malvisalo.

Pirkkalan Yrittäjien varapuheenjohtaja Jarmo Hautamäki oli yhteydessä Pirkkalan seurakuntaan, jossa lahjoitukset otettiin ilolla vastaan.

─ Nämä taidelahjoitukset tulivat hyvään ajankohtaan, sillä koronarajoitteiden vuoksi olemme valitettavasti joutuneet peruuttamaan kesäkuun ikäihmisten syntymäpäiväjuhlat, sanoo diakoniatyöntekijä Päivi Marttila.

Pirkkalan Yrittäjien ja taitelijan lahjoituksen ideana oli olla esimerkkinä muille. He toivovat, että muutkin toimijat voisivat miettiä, miten he voisivat auttaa muita.
─ Pirkkalan Yrittäjät ry haluaa tuoda esiin taiteen ja kulttuurin merkitystä yrittäjyyden ja hyvinvoinnin voimavarana. Samalla halutaan korostaa taide- ja kulttuurialan yrittäjyyden merkitystä viihtyvyyden, hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä, toteaa Pirkkalan Yrittäjien puheenjohtaja Jaana Ristimäki-Anttila.

─ Seurakunta on yksi hyvä väylä saada ikäihmisille iloa elämään koronaepidemian aiheuttaman pakollisen eristäytymisen keskellä. Tämän tauluprojektin toivotaan tuottavan lisää vastaavanlaisia huomionosoituksia ikäihmisten hyväksi, jatkaa Malvisalo.

Taiteilija Tuula Malvisalo lahjotti kaikkiaan kuusi akryylimaalausta. Maalaukset on tehty vuosina 2011–2019. Taulujen kuvamaailmasta löytyvät Pirkkalan kirkko, kissa, kukkia sekä maisemakuva.

Pirkkalan seurakunta on vuosittain järjestänyt kolme ikäihmisten syntymäpäiväjuhlaa, mutta koronarajoitteiden vuoksi on jouduttu ainakin touko-, kesä-, heinä- ja elokuun aikana 70-, 75-, 80-, 85- ja 90-vuotiaiden ja sitä vanhempien juhlat perumaan. Heitä on kuitenkin muistettu kirjeitse, jossa on myös kerrottu tauluarvonnasta. Tauluarvonta suoritettiin 208 henkilön kesken ja arvonnassa onnen suosineisiin ollaan seurakunnasta yhteydessä.

Pirkkalan seurakunta on huolehtinut ikäihmisistä koronaepidemian aikana myös soittokierroksen merkeissä. Seurakunta soitti huhti-toukokuussa 80-vuotiaille ja sitä vanhemmilleen jäsenilleen, joiden puhelinnumerot olivat saatavilla. Soittaen tavoitettiin lähes 600 tuohon ikäryhmään kuuluvaa.

─ Soittokierrosten kautta tavoitetuilta saatu viesti oli suurimmaksi osaksi positiivista. Vaikka arki sujuu pääsääntöisesti hyvin koronaepidemian aiheuttamista rajoituksista huolimatta, mutta silti myös yksinäisyys painaa jo monen mieltä, toteaa diakoniatyöntekijä Päivi Marttila.

─ Ikäihmisten huomioiminen onkin todella tärkeää, siksi lämmin kiitos Pirkkalan Yrittäjille ja taiteilijalle tästä ikäihmisten iloksi tehdystä lahjoituksesta, jatkaa Marttila.

Kuvateksti: Pirkkalan Yrittäjien puheenjohtaja Jaana Ristimäki-Anttila (oik.) ja varapuheenjohtaja Jarmo Hautamäki (vas.) kävivät yhdessä taiteilija Tuula Malvisalon (kesk.) kanssa luovuttamassa taulut Pirkkalan seurakunnalle. Seurakunnasta lahjoituksia ottivat vastaan diakoniatyöntekijä Päivi Marttila ja pastori Jukka Jormanainen.

Mari Lilja