Denise Gauffin-Kostilainen kukitettavana messussa.

Denise Gauffin-Kostilainen piti lähtösaarnansa

8.6.2020 12.06 Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth (kesk.) ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Antero Saksala kiittivät Gauffin-Kostilaista pitkästä työsuhteesta.

Seurakunta kokoontui sunnuntaina 7. kesäkuuta Pirkkalan kirkossa ensi kertaa sitten maaliskuun. Messuja järjestettiin kaksi, jotta kaikki halukkaat pääsivät muistamaan eläkkeelle jäävää varhaiskasvatuksen pappia Denise Gauffin-Kostilaista. Hänen lähtösaarnansa kuultiin molemmissa jumalanpalveluksissa.

– Kuluneen kevään aikana osallisuus ja yhteys ovat saaneet uuden merkityksen. Ehkä monet teistä ovat minun laillani ovat huomanneet, miten tärkeää on nähdä toinen ihminen kasvoista kasvoihin, hän puhui seurakunnalle.

Päivän ensimmäiseen messuun osallistunut Ritva Yli-Öyrä jakaa Gauffin-Kostilaisen huomion.

– Kirkkoon tuleminen tuntui tosi hyvältä. Olen seurannut jumalanpalveluksia netissä, mutta on aivan eri asia olla täällä paikan päällä, Yli-Öyrä toteaa.

– Deni on kastanut kaksi lastamme ja kolme neljästä lapsenlapsestamme. Olemme olleet myös samassa perheiden Raamattupiirissä ja pyhäkoulussa.

Uudistamista perinteitä kunnioittaen

Pyhäkoulu nousi esiin myös kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan Antero Saksalan puheessa.

– Olet ollut pyhäkoulun kehittäjä ja varhaiskasvatuksen pappi, siis lasten ystävä ja lasten puolestapuhuja.

– Näiden vuosien aikana toiminta on kehittynyt valtavasti, ja sinä olet rohkeasti uskaltanut tehdä uudella tavalla asioita. Olet kuitenkin aina nähnyt tärkeänä sen, että kirkon perinteitä on arvostettu.

Messuun osallistuneet saivat mukaansa Gauffin-Kostilaisen kokoamat eväspussit. Pussin sisältö rusinoineen, rukiisine leipineen ja valkosuklaineen kuvastaa vaihtelevaa ihmiselämää, hän kertoi.

– Varhaiskasvatuksen pappina täytyy kehittää aina jotain joka aistille. Toivottavasti tästä jää muistijälki.

Lue Denin pitkä haastattelu kesäkuun Kirkkopostista (pdf).

Katso kuvia Denin eläkkeelle lähtöjuhlasta.