Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat.
Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos!

Diakoniatyöntekijä Jouni Kivimaa tietokoneen äärellä

Soittokierros kertoi, että ikäihmisillä menee hyvin

25.5.2020 15.55 Jouni Kivimaa kannustaa tavoittamatta jääneitä ikäryhmäläisiä ottamaan yhteyttä.

Pirkkalan seurakunta soitti huhti-toukokuun taitteessa 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille jäsenilleen, joiden puhelinnumerot olivat saatavilla numerotiedustelusta.

Tavoitetuilta saatu viesti on huojentava. Pirkkalalaisten ikäihmisten arki sujuu pääsääntöisesti hyvin koronaepidemian aiheuttamista rajoituksista huolimatta.

– Vielä on jaksettu olla kotona ja keksitty tekemistä. Suurin osa kertoi lenkkeilevänsä päivittäin ja vaihtavansa kuulumisia tuttujen kanssa turvallisen etäisyyden päästä. Pirkkalan ihanteelliset ulkoilumahdollisuudet saivat kiitosta, diakoniatyöntekijä Jouni Kivimaa kertoo.

Kauppa-asioiden hoitamiseen moni saa apua lapsiltaan, lapsenlapsiltaan tai tuttaviltaan. Kivimaan mukaan noin 15 prosenttia vastanneista käy kaupassa itse riskiryhmälle varattuina asiointiaikoina. Hammaslääkärillä ja kampaajalla käymisen turvallisuus sen sijaan mietityttää monia.

Keskusteluseuraa järjestetään jatkossakin

Soittokierroksen aikana päästiin puheisiin 578 ikäryhmäläisen kanssa.

– Heistä noin 150 asuu aviopuolisonsa kanssa, joten todellisuudessa tavoitettujen määrä oli vielä suurempi, Kivimaa huomauttaa.

Yksinäisyyttä kokeviin 21 vastaajaan ollaan jatkossa yhteydessä vähintään kerran viikossa. Heille soittavat puhelinystäviksi ilmoittautuneet vapaaehtoiset.

Tavoittamatta jääneitä ikäryhmäläisiä, jotka haluavat keskustella seurakunnan työntekijän kanssa, pyydetään ottamaan yhteyttä Jouni Kivimaahan numerossa 050 523 5025 tai diakoniatyöntekijä Päivi Marttilaan numerossa 050 380 7961.