Osallistu Yhteisvastuukeräykseen 2020

27.1.2020 15.32

Kehitysyhteistyövuosinani Aasiassa autoin perheitä, joilla oli vammaisia lapsia. Silloin tuli vedottua monesti YK:n lasten oikeuksiin, jotta jokaiselle kuuluva ihmisarvo ei unohtuisi.  Nyt mietin, kuinka osaisin tänä vuonna vedota ja vetää oikeista naruista, jotta jälleen niin tärkeä asia, vanhemmuuden tukeminen innostaisi ihan jokaista auttamaan.

Tukea vanhemmuuteen

Yhteisvastuukeräys 2020 kuuluttaa vanhemmille rohkaisun sanoja: Sinä riität. Ihan tavallinen perhe tarvitsee tsemppiä arkeen. Arkea pitää päästä jakamaan toisten samanlaisessa tilanteessa olevien kanssa. Jeesuksella oli tapana pysähtyä ihmisten vierelle ja kysyä mitä tarvitset ja toivot. Eikö niin, että tullessasi kuulluksi, jo sekin pelkästään keventää askeleitasi? Jossain vaiheessa voi perhe-elämässä tapahtuneiden muutosten seurauksena tulla tarvetta muunkinlaiselle lyhyt- tai pidempikestoiselle tuelle.

Seurakunnallamme on paljon annettavaa vanhemmuuden tukemiseen. Säännöllisesti kokoontuva moniammatillinen perhetyön tiimi suunnittelee ja toteuttaa perhetyötä. Diakoniatyöntekijät osaavat neuvoa ja rohkaista moninaisten elämäntilanteiden kohdalla. Oikeastaan kaikki seurakunnan työntekijät tapaavat eri elämänvaiheissa olevia perheitä.

Yhteisvastuukeräys 2020 nostaa kohderyhmäksi erityisesti alakouluikäisten lasten vanhemmat. Voimme kysyä, mutta entä pienten lasten isät ja äidit, tai entä yläkoululaisten murkut. Usein avun saaminen perille on tehokkaampaa, kun kohderyhmä on selkeä. Tämä ei sulje pois tosiseikkaa, etteikö tukea tarvitsisi muutkin. Kotimaankeräyksen tuotolla Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry lähtevät työstämään vanhemmuuden tukihanketta valtakunnan tasolla.

Nepalissa äiti voi päästä yrittäjyyskurssille

Ulkomaankohde vie ajatukset Aasiaan. Siellä jossain Nepalissa voi meidän keräämillämme euroilla päästä äiti Kirkon Ulkomaanavun yrittäjyyskurssille. Tästä seuraa perheen elämään taloudellista vakautta, ruokaa pöytään ja koulutusmahdollisuudet lasten osalta paranevat. Kirkon Ulkomaanapu on luotettava Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö, jonka yhteistyökumppaneita ovat Unicef, Maailman ruokapankki ja paikalliset toimijat.

Miten sinä voisit vaikuttaa vanhemmuuden tukemiseen lähellä ja kaukana? Lähdettekö koko perheellä talvitapahtumaan, tuletko kahvittelemaan Sirpakkaan, osallistutko maaliskuun runoiltaan kirjastolla tai Yhteisvastuun musiikkitapahtumiin? Haluatko liittyä lipaskerääjien joukkoon? Perinteiseen keräyslippaaseen on liimattu tänä vuonna Mobile Pay -tunnus. Nyt on keräyksen aika ja myöhemmin saamme nähdä mitä sillä saadaan aikaan.  Pirkkalaan jäävä osuus vanhemmuuden tukemiseen retki- ja leiritoiminnan kautta tulee näkymään jo tämän syksyn toiminnassa.

Ota haaste vastaan ja osallistu keräykseen

Haastan mukaan kaikki pirkkalalaiset, Pirkkalan yhdistykset, yrittäjät, koulut, kerhot ja ihan jokaisen. Yhteisvastuun 70-vuotis juhlavuonna saamme lähteä keräykseen suurella sydämellä, joka sykkii rakkautta lähelle ja kauas.

Anne Sihvonen
Pirkkalan Yhteisvastuun keräyspäällikkö

Lahjoita oma seurakunnan kautta Yhteisvastuukeräylkseen.

Tule lipaskerääjäksi.

Yhteisvastuutapahtuma Pirkkalassa.