Verkkovirsikirja kulkee mukana taskussa

13.1.2020 12.05

Virren sanoja verkkovirsikirjassa Verkkovirsikirjassa sanoille saa valittua mieleisensä näkymän. Virsiä voi laulaa nuottiviivastolta tai valkoiselta taustalta.

Kirkollista juhlaa suunnittelevan apu on parin klikkauksen päässä, jos kodin kirjahyllystä ei löydy virsikirjaa.

Virsikirja.fi-palvelu kokoaa yhteen perinteisen virsikirjan virret, joita voi hakea nimen, numeron tai yksittäisten sanojen perusteella. Palvelun käyttöä on helpotettu ryhmittelemällä virret teemoihin juhlan luonteen ja kirkkovuoden juhlapyhien mukaan.

Verkkovirsikirjasta on hyötyä erityisesti seurakunnan tilojen ulkopuolisissa tilaisuuksissa. Mobiililaitteille optimoitu sivusto sopii varsinkin kännykkänäyttöön. Juhlavieraat voivat katsoa virsien sanat puhelimestaan, jolloin ei tarvitse huolehtia sanojen tulostamisesta. Juhlaan valituista virsistä saa myös laadittua listan, jonka voi jakaa vieraille.

Lempivirsi haltuun

Sanojen lisäksi verkkovirsikirja tarjoaa tietoa virsien synnystä ja tekijöistä. Lisäksi sanojen yhteyteen on ladattu lauletut ja soitetut äänitteet, joiden avulla voi harjoitella omaa lempivirttään. Sanat saa näkyviin joko nuottiviivastonäkymälle tai valkoiselle pohjalle.

Sivusto listaa 10 joka viikon haetuinta virttä. Pitkällä aikavälillä etsitään eniten hautajaisvirsiä. Kestosuosikeiksi ovat Kirkkohallituksen musiikin asiantuntijan Teija Tuukkasen mukaan noin vuoden aikana nousseet Maan korvessa kulkevi (971) ja Päivä vain ja hetki kerrallansa (338).

Lähteenä EVL.fi:n 9.9.2019 julkaisema juttu.