Tietokonepeliharrastajia elektronisen urheilun pelitapahtumassa

Tietokonepeliharrastajat kisaavat Hämeenlinnassa

8.1.2020 09.00 Elektronisen urheilun pelitapahtumat keräävät yhteen tietokonepeliharrastajia läpi Suomen.

Ryhmä tietokonepelejä harrastavia pirkkalalaisnuoria ottaa mittaa taidoistaan elektronisen urheilun pelitapahtumassa lauantaina 11. tammikuuta. Hämeenlinnassa järjestettävä Hämpton Games -tapahtuma koostuu kahdesta turnauksesta, joissa pelaajat kilpailevat toisiaan vastaan joukkueina.

Pirkkalalaisedustus on hionut yhteispeliään seurakunnan lan-ryhmässä. Laneilla eli lähiverkkotapahtumassa yhdessä tilassa olevat tietokoneet liitetään toisiinsa lähiverkon avulla, jotta pelaajat voivat olla yhteydessä toisiinsa. Pelaaminen on rentoa, mutta kilpailullista, turnausta varten valmentavaa.

Halusimme tarjota nuorisotoiminnassa mukana oleville peliporukoille matalan kynnyksen turnauksen. Painimme isojen kaupunkien joukossa, sillä Hämpton Gamesissa on mukana joukkueita Hämeenlinnan lisäksi ainakin Turusta ja Lahdesta, nuorisotyönohjaaja Teemu Kallio kertoo.

Ison turnauksen meininkiä

Pelivaihtoehtoina ovat taktinen ammuntapeli Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) ja Super Smash Bros. Ultimate, jossa taistelevat Nintendo-peleistä tutut hahmot. Seurakunnan joukkue osallistuu CS: GO -turnaukseen.

Peliä pelataan tietokoneella viidellä viittä vastaan. Turnaukset lähetetään reaaliajassa suoratoistopalvelu Twitchin kautta, joten peliä voi seurata myös kotoa käsin, jos ei pääse paikan päälle kannustamaan, Kallio vinkkaa.

Seurakunnasta on osallistuttu aiemmin Helsingissä järjestettävään pelitapahtumaan. Hämeenlinnassa Hämpton Games on ensimmäinen laatuaan.

Odotuksissa on hieno ja uniikki kokemus, joka kartuttaa harrastusmielessä pelaavien nuorten kokemusta vähän isommasta turnauksesta. Toivomme, että myös nuorten vanhemmat innostuisivat lähtemään mukaan katsomaan turnausmeininkiä.

CS: GO -turnauksen finaalijoukkueille ja Super Smash Bros. Ultimate -turnauksessa ensimmäiselle kolmelle sijoittuneelle on luvassa rahapalkinto.

Hämpton Games -pelitapahtuma Hämeenlinnassa Verkatehtaalla (Paasikiventie 2) lauantaina 11. tammikuuta. Ovet avataan yleisölle klo 10. Yleisöön on vapaa pääsy.