Valoa taiteeseen Pappilan taideillassa

26.11.2019 15.43

Taitelija Outi Martikainen sekä hänen teoksensa.

3. advettisunnuntaina Pappilan taideillassa on mukana helsinkiläinen tekstiilitaiteilija Outi Martikainen. Illan teemana on ”Valoa pimeän keskelle” – valo taiteessa.

Martikainen on viime vuonna tehnyt yhteisötaidetta Jätkänsaaren uuden Hyvän toivon kappelin liturgisten tekstiilien valmistamiseksi seurakunnan vapaaehtoisten kanssa. Hän on kiinnostunut valon kutomisesta. Tällä hetkellä hän keskittyy digitaaliseen jacquard -kudontaan. Martikainen on opiskellut myös valaistussuunnittelua, koska häntä kiinnostaa valon yhdistäminen tekstiiliin.

─ Näin joulun alla valoteema on hyvin ajankohtainen. Joulun alla eletään eräällä tavalla pimeyden ja toisaalta myös valon vuoropuhelua. Pimeimpään aikaan vuodesta, jouluna, syntyy Vapahtaja, todellinen valo maailmaan, pohtii seurakuntapastori Tuula Mannermaa.

─ Valo on ollut kiinnostukseni kohde opiskeluajoilta lähtien. On mielenkiintoista päästä keskustelemaan taiteestani ja sen tekemisestä sekä valosta, kertoo Outi Martikainen.

”Valoa pimeän keskelle” – valo taiteessa su 15.12. klo 16-18 Pappilan väentuvassa, Pappilantie 65.

Kahvitarjoilu 3 €. Kyytiä voi kysyä Juhani Kauppilalta p. 040 769 8151.