Yhteisvastuukeräyksellä saatiin yli kolme miljoonaa euroa

19.11.2019 10.39

Yhteysvastuukeräyksen lipas.

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna 3 069 473,52 euroa. Kerätyillä varoilla avustetaan vähävaraisten lasten ja nuorten kouluttautumista Suomessa ja hauraissa maissa.

Pirkkalassa vuoden 2019 keräystulos oli 19 141,81 euroa. Pirkkalan seurakunnan keräystulos oli viidenneksi suurin koko Tampereen hiippakunnan alueella. Pirkkalassa kerättiin 1,35 euroa jäsentä kohden.

– Vapaaehtoiset yhteisvastuukerääjät ovat tehneet hienoa työtä nuorten koulutien turvaamiseksi! Kotimainen osuus keräystuotosta ohjataan Kirkon diakoniarahaston ja seurakuntien kautta muun muassa välttämättömien opiskeluvälineiden hankinta-avustuksiin, kertoo Yhteisvastuun keräysjohtaja, sosiaalineuvos Tapio Pajunen Kirkkopalveluista.

Pirkkalassa autettiin toisen asteen opiskelijoita

Paikallisseurakunnat päättävät oman osuutensa käytöstä itsenäisesti. Pirkkalan seurakunnan osuus käytettiin toisen asteen opiskelijoiden opiskelun tukemiseen. Seurakunnan nettisivuilla oli kesällä stipendihaku.

─ Yhteensä 14 henkilöä haki stipendiä. Heistä 4 opiskeli lukiossa ja 10 ammattikoulussa, kertoo diakoniatyöntekijä Maiju Seppä.

─ Stipendisummat vaihtelivat 100­-400 euron välillä. Stipendien suuruudessa huomioitiin perheen tilanne kokonaisuudessaan sekä se, oliko henkilö saanut tukea edellisvuonna.

Tukea haettiin muun muassa oppikirjoihin, työssäoppimisjaksolla tarvittaviin työvaatteisiin sekä tietokoneen ja opiskeluvälineiden hankintaan.

Yhteisvastuukeräyksen tuotto jaetaan Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun (60 %), Kirkon diakoniarahaston (20 %) sekä paikallisseurakuntien (20 %) kesken.

Vuoden 2020 keräyksellä tuetaan vanhemmuutta

2.2.2020 alkava vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta. Ulkomaankohteena on vanhemmuutta tukevat toiminnot Nepalissa.

20 % keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaan, vuonna 2021 käynnistyvään hankkeeseen. Siinä keskeisinä toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry.