Lahjoita lapselle joulumieltä – joulutoivepuukeräys käynnistyy

14.11.2019 15.27

Lasten joulutoivepuuhun kiinnitettyjä toivelappuja Kuuseen kiinnitettävään toivelappuun kirjataan perustietoja toiveen esittäjästä, jotta esimerkiksi vaatteet istuisivat lahjan saajalle.

Toimeentulon kanssa kamppailevien perheiden lapsille tarkoitettu joulutoivepuukeräys käynnistyy ensimmäisenä adventtisunnuntaina 1.12. Pirkkalan seurakunnan järjestämä keräys antaa jokaiselle pirkkalalaislapselle mahdollisuuden saada mieluinen joululahja ja iloista mieltä.

Taloudellisia vaikeuksia voivat aiheuttaa esimerkiksi sairaudet, työttömyys ja yksinhuoltajuus. Lahjojen antajat ovat aiempina vuosina pelastaneet monen perheen joulun. Sekä lahjatoiveiden esittäjiä että lahjojen hankkijoita on ollut paljon.

Lahjatoiveet ripustetaan kuuseen, joka on ensimmäisenä adventtina Pirkkalan kirkossa ja sen jälkeen lähetyskahvila Sirpakassa. Lahjatoivelappuun voi olla kirjattuna esimerkiksi lelu, kirja tai vaate, Pirkkalan seurakunnan diakoniatyöntekijä Sara Kaukoranta kertoo.

Hankkimansa lahjan voi viedä paketoituna seurakuntatoimistoon tai Sirpakkaan perjantaihin 13.12. mennessä. Lahjan arvo on noin 30–35 euroa. Mukaan on tärkeää liittää toivelappu, jotta lahjat osataan toimittaa oikeille vastaanottajille. Lahjatoiveita esittäneiden henkilöllisyydet jäävät ainoastaan diakoniatyöntekijän tietoon.

Omalle lapselleen lahjaa toivovat voivat olla yhteydessä Sara Kaukorantaan numerossa 040 649 3357 keskiviikkoon 27.11. asti.