Silfverhuthista lääninrovasti

17.10.2019 08.26

Olli-Pekka Silfverhuth on nimetty lääninrovastin virkaan 1.12.2019 alkaen.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli päätti 16.10.2019 nimetä kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth Hämeenkyrön rovastikunnan lääninrovastin virkaan 1.12.2019 alkavaksi neljän vuoden määräajaksi.

Tampereen hiippakunta jakaantuu kuuteen rovastikuntaan. Hämeenkyrön rovastikuntaan kuuluvat Pirkkalan, Nokian, Ylöjärven, Hämeenkyrön ja Ikaalisten seurakunnat.

Lääninrovastin tehtäviä hoidetaan neljä vuotta kerrallaan

Rovastikunnan esimies on lääninrovasti. Tuomiokapituli nimittää lääninrovastin neljäksi vuodeksi kerrallaan rovastikunnan seurakuntien kirkkoherroista. Lääninrovasti valvoo rovastikunnassa mm. jumalanpalvelusten pitämistä, kirkollisten toimitusten suorittamista, hyvän kirkollisen järjestyksen ylläpitämistä, pappien ja lehtorien viranhoitoa ja elämää sekä kirkollisista asioista annettujen lakien noudattamista.