Seurakunta jakoi stipendejä toisen asteen opiskelijoille

14.10.2019 15.33

Tietokone. Seurakunta myönsi kaikille stipendiä hakeneille tukea opiskeluun. Stipendit maksettiin lokakuun alussa.

Yhteisvastuu 2019 -keräyksellä tuettiin lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Yhteysvastuukeräyksen tuotonjaosta tuli 20 % oman seurakunnan käyttöön, ja Pirkkalan seurakunnan osuus oli tänä vuonna noin 3 500 euroa. Tämän summan seurakunta jakoi stipendiä hakeneille toisen asteen opiskelijoille. Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräyksen kokonaistulos oli Pirkkalassa lähes 18 000 euroa.

Seurakunnan nettisivujen kautta oli kesällä toisen asteen opiskelijoilla mahdollista hakea tukea opiskeluunsa.

─ Yhteensä 14 henkilöä haki stipendiä. Heistä 4 opiskeli lukiossa ja 10 ammattikoulussa, kertoo diakoniatyöntekijä Maiju Seppä.

Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

─ Stipendisummat vaihtelivat 100­-400 euron välillä. Stipendien suuruudessa huomioitiin perheen tilanne kokonaisuudessaan sekä se, oliko henkilö saanut tukea edellisvuonna.

─ Tukea haettiin muun muassa oppikirjoihin, työssäoppimisjaksolla tarvittaviin työvaatteisiin sekä tietokoneen ja opiskeluvälineiden hankintaan, luettelee Maiju Seppä.

Diakoniatyöntekijä Maiju Seppä on iloinen, että seurakunta voi olla mukana tukemassa nuorten opintoja.
─ Tosiasia on, että toisen asteen koulutuksen kulut asettavat haasteita heikommassa taloudellisessa tilanteessa eläville perheille, ja tämä näkyi myös hakemusten perusteluissa.