Kirkossa Merikantoa, liedejä ja aarioita

1.10.2019 16.37

Heikki Hattula ja Tuuli Wirkkula konsertoivat Pirkkalan kirkossa.

Tamperelaistenori Heikki Hattunen ja pirkkalalaispianisti Tuuli Wirkkula konsertoivat Pirkkalan kirkossa perjantaina 11. lokakuuta.

Hattunen ja Wirkkula esittävät musiikkia ortodoksisen, luterilaisen ja katolisen kirkon musiikkikulttuureista. Osa liedeistä on tamperelaisen Janne Salmenkankaan Hattuselle säveltämiä teoksia, osa itäisestä kirkkoperinteestä kumpuavaa musiikkia. Ohjelmassa on myös suomalaissäveltäjä Oskar Merikannon lauluja ja kaksi kirkkoaariaa.

Merikannon säveltämä Reppurin laulu kuullaan ensi kertaa karjalan kielellä, arkkipiispa Leon laatimilla sanoilla. Kappaleen aiemmat lyriikat jäljittelevät karjalaa.

Heikki Hattunen on tunnettu Suomen ortodoksisesta kirkosta. Hän on myös debytoinut muun muassa Suomen Kansallisoopperan solistina. Tuuli Wirkkula säestää Tampereen Filharmonista Kuoroa ja opettaa Pirkan opistossa pianonsoittoa. Lisäksi hän työskentelee useiden laulajien kanssa.

Hattunen ja Wirkkula Pirkkalan kirkossa osoitteessa Arokuja 8 pe 11.10.2019 klo 19.00.
Vapaa pääsy, ohjelma 5 €.

Heikki Hattusen kuva: Ville Hautakangas
Tuuli Wirkkulan kuva: Kimmo Varjoranta