Hääillassa naimisiin helposti ja tunnelmallisesti

27.8.2019 09.40

Haitten_yo-9858_1_M.jpg Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth toimi yhtenä pappina Häitten kesäyössä 18.8.2017. Yhteensä kahdeksan paria sanoivat toisillensa tahdon tuolloin.

Pirkkalan Vanhassa kirkossa vietetään 9.11.19 jo kymmenettä Hääiltaa. Tapahtumassa toteutetaan kirkkohäät pienimuotoisesti ja vaivattomasti. Myös avioliiton kirkollinen siunaus on mahdollista.

Edellinen Hääilta oli elokuussa 2018. Tuolloin Pirkkalan Vanhassa kirkossa tahdon sanoi kolme paria, joista yksi oli Anna-Maria ja Erno Frimodig.

­– Emme halunneet suuria häitä, joten tilaisuus oli kuin meille tehty. Vanha kirkko oli hääpaikkana tunnelmallinen ja rauhallinen, muutamia vuosia sitten Pirkkalaan muuttaneet Frimodigit kertovat.

Hääillan tarkoituksena on mahdollistaa avioliittoon vihkiminen ilman suuria etukäteisvalmisteluja.

– Meidän tapauksessamme etukäteisvalmisteluja ei tarvinnut juurikaan miettiä. Ainoa asia, mitä meidän piti tehdä, oli ilmoittaa toivomamme virret ja marssit seurakunnalle ennen toimitusta. Puoli tuntia ennen vihkimistä juttelimme vielä vihkipappimme kanssa, Frimodigit muistelevat.

Ikimuistoiset häät pienellä budjetilla

Hääillan avulla seurakunta haluaa tarjota helpot, mutta tunnelmalliset häät. Kirkko on valmiiksi koristeltu, eikä pappia ja kanttoria tarvitse erikseen varata. Morsiuskimpunkin voi halutessaan lainata.

Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa hääparille ja heidän läheisilleen kakkukahvit Kirkkotuvassa.

­– Hääilta antaa loistavan tilaisuuden viettää pienet, mutta ikimuistoiset kirkkohäät pienellä budjetilla. Tapahtuma on vaihtoehto maistraatille, Anna-Maria Frimodig sanoo.

– Tapahtuma sopii hyvin myös niille, joilla ei ole paljon häävieraita kutsuttavana, Erno Frimodig jatkaa.

Vihkimisiä toimitetaan Hääillassa puolen tunnin välein. Kukin pari saa oman juhlansa, sillä yhtä aikaa ei ole vihittävänä muita pareja.

– Vaikka vihkikaava oli nopea, saimme omat häämme. Se oli tärkeää. Alttaria ei tarvinnut jakaa toisen parin kanssa samanaikaisesti, Anna-Maria Frimodig kiittelee.

Hääillassa vihittäväksi voi tulla kahdestaankin, sillä todistajat tulevat seurakunnan puolesta.

Hääilta Pirkkalan Vanhassa kirkossa 9.11.19.
Lisää tietoa Hääillasta.

Täältä voit katsoa kuvia Häitten kesäyöstä 18.8.2017.
Kuvat: Hannu Jukola

Essi Nieminen