Nuoret kokoontuvat yhteen Pappilassa

7.7.2019 15.00

nuortenilta_XL.jpg Emma Vuoristo (vas.) ja Rosa Kulmala viihtyvät Pappilan nuortenilloissa.

Seurakunnan nuorteniltoja vietetään kesällä Pappilassa, jonne useat pirkkalalaisnuoret kokoontuvat näkemään toisiaan ja vaihtamaan kuulumisia.

Myös Emma Vuoristo ja Rosa Kulmala ovat saapuneet nuorteniltaan. Edellisen viikon he ovat viettäneet rippileirillä Lotjan leirikeskuksessa Pudasjärvellä, Kulmala rippikoululaisena ja Vuoristo leirin apukouluttajana.

14-vuotiaalla Kulmalalla on takanaan kiireinen päivä.

– Aamulla oli konfirmaatio, päivällä rippijuhlat ja nyt vuorossa on nuortenilta. Pappilaan on mukava tulla, sillä täällä on rento meininki ja pääsee näkemään kavereita, hän pohtii.

Omia rippijuhliaan Pappilassa kuusi vuotta sitten viettänyt 20-vuotias Vuoristo viihtyy nuortenilloissa edelleen. Hän on myös aktiivisesti mukana seurakunnan nuorisotoiminnassa.

– Olen käynyt paljon Lotjalla, tehnyt siivous- ja keittiövuoroja nuortenilloissa sekä ollut rippileireillä isosena. Tänä kesänä olin leirillä ensimmäistä kertaa apukouluttajana, Vuoristo kertoo.

– Nuortenillat toimivat hyvänä jatkumona leireille, sillä niiden kautta yhteydenpito muihin leiriläisiin jatkuu vielä pitkään. Myös vanhoja tuttuja tulee nähtyä täällä.

Seurakunnan nuorisotyö saa Vuoristolta ja Kulmalalta paljon kehuja.

– Kyse ei ole pelkästään nuortenilloista, vaan myös rippileireistä ja reissuista. Nuoria lähtee mukaan, meininki on aina hyvä ja koko ajan tulee tutustuttua uusiin ihmisiin. Se luo yhteenkuuluvuuden tunnetta, Vuoristo hymyilee.

– Pirkkalan seurakunnan nuorisotyössä on onnistuttu todella hyvin, Kulmala komppaa.

Seurakunnan nuortenillat Pappilassa (Pappilantie 65) kesällä torstaisin ja sunnuntaisin klo 18–22.