Vanha kirkko on avoinna kesällä

27.6.2019 14.30

Perkiöt_XL.jpg Pirkkalassa neljä vuotta asuneet Soile ja Raimo Perkiö vierailivat Vanhalla kirkolla ensimmäistä kertaa.

Pirkkalan Vanhan kirkon ovet ovat yleisölle avoinna arkisin koko kesän. Pientä ja tunnelmallista kirkkoa sekä sen kauniita koristemaalauksia ovat tervetulleita ihastelemaan niin paikalliset kuin kauempaakin matkustavat.

Pereelle neljä vuotta sitten Nokialta muuttaneet Soile ja Raimo Perkiö ovat vierailemassa Vanhalla kirkolla ensimmäistä kertaa.

– Hautausmaalle ei ole haudattu meidän omaisiamme, tulimme vain käymään ja tutkimaan paikkoja. Emme ole aiemmin käyneet Vanhassa kirkossa sisällä, he kertovat.

Historiasta kiinnostunut pariskunta aikoo lähteä opastetulle hautausmaakierrokselle, mikäli keli on hyvä.

– Jonkin verran on tullut kierreltyä kirkkoja Suomessa ja ulkomailla. Luimme lehdestä, että seurakunta järjestää opastettuja hautausmaakierroksia. Jos ulkona ei sada, voisimme lähteä kierrokselle tutustumaan Vanhan kirkon historiaan, Perkiöt suunnittelevat.

Pirkkalan Vanha kirkko on valmistunut vuonna 1921 ja sen on suunnitellut arkkitehti Ilmari Launis. Kirkossa järjestetään seurakunnallisia juhla- ja merkkipäivätilaisuuksia sekä jumalanpalveluksia.

– Mennään katsomaan, kuinka kaunis kirkko on, Perkiöt toteavat ja jatkavat matkaansa hautausmaalla kohti kirkkoa.

Pirkkalan Vanha kirkko on kesän ajan kaikille avoinna maanantaista perjantaihin klo 10–14.

Opastetut kävelykierrokset hautausmaalla 2.7. klo 11, 7.7. klo 17 ja 6.8. klo 11.