Opaskierroksella historiaa kuntalaisille ja kesäasukkaille

26.6.2019 09.00

Jarva Silfverhuth vaaka_L.jpg Pirkkalan kunnan pormestari Marko Jarva (vas.) ja Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth toivottavat kesävieraat tervetulleiksi.

Pirkkalan hautausmaan pitkään ja polveilevaan historiaan on heinä- ja elokuussa mahdollisuus tutustua oppaan johdolla. Pirkkalan menneisyyteen perehtynyt Pirjo Kivelä jakaa opastetuilla kävelykierroksilla tietouttaan kunnan ja kirkon vaiheista 1200-luvulta tähän päivään.

– Käymme läpi, millaista elämä oli Suur-Pirkkalan aikaan. Silloin elettiin järven molemmin puolin, ja kirkkoon matkattiin vettä ja jäätä pitkin.

Pirkkalan seurakunta kutsuu kierroksille paitsi paikallisia, myös heidän kesävieraitaan.

– Kesäasukkaat ovat osa Pirkkalaa. Haluamme tarjota heille mahdollisuuden tavata toisiaan ja tutustua samalla Pirkkalan historiaan, Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth sanoo.

Myös Pirkkalan kunnan pormestari Marko Jarva kannustaa kesäasukkaita osallistumaan seurakunnan toimintaan.

– Siinä pääsee kesäpitäjän ytimeen, kun menee turistina kohteeseen, jossa on paikallisia.

Jarvan mukaan kesävieraat ovat iloinen lisä muutenkin kohtuullisen eläväiselle kunnalle.

– He ovat rikkaus, jolla ei ole mitään tekemistä rahan kanssa.

Kuntalaiset vieraineen ovat tervetulleita myös Pirkkalan Vanhassa kirkossa järjestettävään iltamessuun ja kahvihetkeen sunnuntaina 7.7. kello 18 alkaen.

Opastetut kävelykierrokset Pirkkalan Vanhan kirkon hautausmaalla 2.7. klo 11, 7.7. klo 17 ja 6.8. klo 11.