Yhteisvastuukeräyksen tulos kasvoi jälleen Pirkkalassa

19.6.2019 08.00

yhteisvastuu_19_XL.jpg Upeaa Yhteisvastuukeräystulosta on hieno esitellä. Kuvassa Suupanniityn oppilaita sekä takarivissä kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth, lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Sihvonen ja tiedottaja Mari Lilja.

Pirkkalalaiset lahjoittivat vuoden 2019 yhteisvastuukeräykseen vielä viime vuotta hanakammin. Tänä vuonna kerätyllä 17 670 eurolla tuetaan lasten ja nuorten koulutusta ympäri maailman.

Suomessa keräyksellä avustetaan vähävaraisia perheitä maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa. Keräysvaroin pyritään turvaamaan nuorille yhtäläiset taloudelliset mahdollisuudet opiskella haluamaansa ammattia varten.

Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth on saavutettuun tulokseen tyytyväinen.

– Olen tosi iloinen siitä, että Pirkkalassa yhteisvastuukeräyksen tulos nousi selvästi aikaisempiin vuosiin verrattuna.

– Yhteisvastuu oli viestinnässämme aktiivisesti esillä keväällä ja pyrimme viestimään mahdollisimman laajasti eri kanavissa. Näkyvällä viestinnällä on varmasti ollut positiivinen vaikutus myös keräystulokseen, sanoo tiedottaja Mari Lilja.

Keräyksen toteuttamisessa oli mukana iso joukko eri ikäisiä pirkkalalaisia.

– Keräysteemana koulutus oli ajankohtainen ja ihmisiä lähelle tuleva, Silfverhuth sanoo.

Yhteisvastuukeräyksen tuotto koostui tänäkin vuonna monesta osasta. Perinteisen lipaskeräyksen ohella varoja koottiin esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa ja kolehdilla. Varainkeruussa ovat kunnostautuneet myös pirkkalalaisnuoret.

– Olen hyvin ylpeä Suupanniityn kahdeksasluokkalaisista ja heidän vanhemmistaan. Tämä on ollut selvästi koko seurakunnan juttu, Pirkkalan seurakunnan lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Sihvonen kiittelee.

– Keräystä pohjustettiin kuvasarjan näytöllä. Sen jälkeen oppilaat ja opettajat olivat tehneet yhdessä tiedonhankintaa vuoden teemasta.

20 % keräystuloksesta palautuu omaan seurakuntaan

Keräyssummasta noin 3500 euroa palautuu seurakunnan diakoniatyölle kuntalaisten tarpeisiin jaettavaksi. Tukea toisen asteen opintoihin voi hakea nettilomakkeella, joka aukeaa Pirkkalan seurakunnan sivuille 22.7.-30.8.2019.

Omaan seurakuntaan jäävä Yhteisvastuukeräyksen osuus 3500 € jaetaan hakijoiden kesken n. 100-300 €:n suuruisina avustuksina.
Stipendin myöntämisessä huomioidaan perheen taloudellinen tilanne ja siihen vaikuttavat tekijät. Avustusten suuruudesta päättää diakoniatyön tiimi, jota koskee vaitiolovelvollisuus hakemusten käsittelyssä. Kaikille hakijoille ilmoitetaan päätöksestä hakuajan jälkeen syyskuun alussa. Lisätietoja saat tarvittaessa: maiju.seppa@evl.fi tai anne.sihvonen@evl.fi

Keräys auttaa nuoria kouluun maailman katastrofialueilla

Ulkomailla keräyssummalla autetaan katastrofeissa ja konflikteissa kärsineitä ihmisiä, erityisesti nuoria, jotka ovat joutuneet keskeyttämään koulunkäyntinsä hädän vuoksi. Apu kanavoidaan kohteisiin Kirkon Ulkomaanavun kautta.

– Suurilla pakolaisleireillä eläville lapsille ja nuorille koulutus saattaa olla ainoa tie päästä elämässään eteenpäin, Silfverhuth muistuttaa.