Ryhmästä tukea eroperheiden lapsille

17.6.2019 11.53

Laura ja Maritta_net_S.jpg Vastaava lastenohjaaja Laura Furu ja lastenohjaaja Maritta Partanen ohjaavat syyskuussa alkavaa lasten vertaistukiryhmää. Mukana seikkailee myös Kasper-käärme.

Pirkkalan seurakunta tarjoaa vanhempien eron kokeneille 7-9-vuotiaille lapsille mahdollisuuden käsitellä muuttunutta elämäntilannettaan vertaisryhmässä. Eron herättämiä tunteita työstetään ikätason mukaisesti leikin, pelailun, seikkailun, taiteen ja puhumisen keinoin.

Vertaisten kokemusten kuuleminen auttaa lapsia ymmärtämään tapahtunutta ja nimeämään siihen liittyviä tunteita. Tavoitteena on, että jokainen tulee nähdyksi ja kuulluksi turvallisessa ympäristössä. Ryhmässä tuetaan lasta hyväksymään vanhempien ero osaksi omaa elämää. Ryhmää ohjaa kaksi koulutettua ohjaajaa.

Vanhempien eroa käsitellään ryhmässä puolueettomasti, kenenkään päätökseen kantaa ottamatta. Perheet tavataan ennen ryhmätoiminnan alkamista ja sen päätyttyä. Ryhmä on suljettu, luottamuksellinen ja maksuton. Kokoontumiset aloitetaan aina yhteisellä päivällisellä.

Vertaisryhmä 2010-2011 syntyneille keskiviikkoisin klo 17-19 Kapsäkissä.
Ryhmään otetaan enintään 6 lasta. Yhteensä 6 kokoontumista.
Ilmoittautuminen 12.6.-22.8. netissä.