Auta hirmumyrskyn uhreja Mosambikissa ja Zimbabwessa

2.4.2019 09.08

Anne ja Olsa.jpg Lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Sihvonen ja kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth pukivat myös Valten ylle Kirkon Ulkomaanavun katastrofikeräyksen tunnukset eli vihreät keräysliivit sekä lippaat.

Mosambikissa ja Zimbabwessa riehunut Idai-hirmumyrsky vei mennessään asumukset laajoilta alueilta. Sadat tuhannet ihmiset menettivät käytännössä kaiken. Myrskyä seuranneet rankkasateet ovat aiheuttaneet ennennäkemättömän tulvan, joka on saartanut ihmisiä vesimassojen keskelle. Ainakin puoli miljoonaa ihmistä on menettänyt kotinsa ja satonsa. Kouluja ja teitä on tuhoutunut. Kyseessä on YK:n mukaan mahdollisesti pahin säähän liittyvä luonnonkatastrofi eteläisellä pallonpuoliskolla.

Kirkon ulkomaanapu on käynnistänyt avustukset ja yhteistyökumppaneidensa kautta auttaa nyt ihmisiä saamaan puhdasta vettä ja ruokaa sekä suojaa katastrofista selviytymiseksi.

Lipaskerääjät nopeasti liikkeelle

Pirkkalan seurakunta on yksi nopean toiminnan seurakunta, mikä tarkoittaa sitä, että seurakunta on nopeasti valmiudessa jalkautuman lipaskeräykseen kaduille Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun hyväksi.

─ Meillä on tällä hetkellä noin kymmen ihmistä listoilla valmiudessa lähtemään katastrofin tapahtuessa lipaskerääjäksi. Perjantaina lähdemme lipaskeräykseen Suupalla ja lauantaina olemme Partolassa. Sunnuntaina jumalanpalveluksen kolehti kerätään Mosambikin ja Zimbabwen uhrien auttamiseksi, kertoo Pirkkalan seurakunnan katastrofikeräyksestä vastaava Anne Sihvonen.

Kirkon Ulkomaanapu myönsi katastrofirahastostaan 50 000 euroa hirmumyrskyn uhreille. KUA kanavoi avustuksen Mosambikiin ja Zimbabween yhteistyökumppaninsa kirkkojen katastrofirahaston ACT-allianssin ja paikallisten apujärjestöjen kautta. Hätäapu kohdennetaan erityisesti naisille, lapsille, vanhuksille ja sairaille sekä perheille.

─ Katastrofialueilla tarvitaan nyt meidän kaikkien tukea. Haastan teidät kaikki osallistumaan ja auttamaan hirmumyrskyn ja tulvan uhreja, sanoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Jos haluat liittyä mukaan nopean toiminnan joukkoihin ja olla valmiudessa lähtemään lipaskerääjäksi katastrofin tapahtuessa, niin voit ottaa yhteyttä Anne Sihvoseen p. 040 707 1923 tai anne.sihvonen@evl.fi