Helppo ja mukava kastetapahtuma Pirkkalan kirkossa

27.3.2019 12.52

Kaste

Pirkkalan kirkossa järjestetään helppo ja mukava kastetapahtuma pääsiäismaanantaina 22.4.2019 kello 12-17.

– Lähetimme kutsun tilaisuuteen niille seurakunnan jäsenille, joiden perheessä alle kouluikäinen lapsi on jäänyt kastamatta. Tarkoituksena on tarjota matalan kynnyksen kastehetki. Kastettavaksi voi tulla niin pieni kuin vähän isompikin lapsi. Tilaisuus järjestetään lasten ja perheen ehdoilla. Kasteen jälkeen seurakunta tarjoaa kirkolla kakkukahvit, kertoo kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Kastetapahtumassa on kaikki tehty valmiiksi perheen puolesta. Myös kastepuvun voi lainata seurakunnalta. Tutut lastenvirret ja kaunis musiikki kruunaavat kastetilaisuuden, jonka jälkeen seurakunta tarjoaa kakkukahvit juhlaväelle. Mukaan voi siis kutsua myös perheen lähipiirin juhlimaan lapsen tärkeää juhlaa.

─ Kastetilaisuus on tässäkin tapahtumassa ennen kaikkea perhejuhla, mutta järjestelyvastuun kantaa seurakunta. Pirkkalan valoisa kirkko tarjoaa juhlalle hyvät puitteet, Silfverhuth jatkaa.

Jokaiselle perheelle oma juhlahetki

Kasteella on aina yksi lapsi kerrallaan. Jos kyseessä on sisarukset, heidät voidaan kastaa yhdessä. Kastehetki kestää noin 15 minuuttia, jossa kuitenkin on kaikki olennainen juhlaan liittyvä sisältö. Kastetapahtumassa kastetaan 30 minuutin välein.

Kastetapahtumaan voi ilmoittautua Pirkkalan seurakunnan nettisivuilla 14.4.2019 mennessä. Perhe voi varata sopivan kellonajan kastejuhlapäivältä kello 12-17 väliltä. Kastettavaksi voi tuoda lapsen, jonka ainakin toinen vanhempi kuuluu kirkkoon.

Kastevirreksi kastetilaisuuteen voitte valita 1-2 virttä seuraavista:
Jumalan kämmenellä, Ystävä sä lapsien, Herra kädelläsi, Maan korvessa, Tuomme luokse Jeesuksen ja Minulla on valoa varpaissa.

Tästä voit katsoa Pirkkalan seurakunnan lyhyen videon kasteesta Nimeltä kutsuttu.