Lions Pirkkala Naistenmatka lahjoitti rahaa Yhteisvastuukeräykselle

8.3.2019 09.59

luovutus_net_M.jpg Lions Pirkkalan Naistenmatkan jäsenet Kalervo Latva-Reinikka (vas.) ja Pertti Wathen luovuttivat 1 000 euron lahjoituksen Yhteisvastuukeräykselle. Lahjoituksen otti vastaan Pirkkalan seurakunnan Yhteisvastuukeräyspäällikkö Anne Sihvonen.

Lions Pirkkala Naistenmatka lahjoitti Yhteisvastuukeräykselle 1 000 euroa. Lahjoituksen otti vastaan Pirkkalan seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen päällikkö Anne Sihvonen 21.2.2019. Lahjoituksen luovuttivat Pertti Wathen ja Kalervo Latva-Reinikka.

Tuetaan lasten ja nuorten koulutusta

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys tukee lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa. Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Keräystuosta 20 % Pirkkalan seurakunnan avustustyöhön

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 20 % ohjataan oman seurakunnan tekemään avustustyöhön.
– Meillä Pirkkalassa se käytetään toisen asteen opiskelijoiden tukemiseen. Me myönnämme avustuksia esim. tietokoneen tai muiden opiskeluvälineiden hankkimiseen, kertoo Anne Sihvonen.

Lions Pirkkala Naistenmatka halusi lahjoittaa Yhteisvastuukeräykselle, koska keräyksen tarkoitus on hyvä ja avustuskohteet ovat hyvin etukäteen mietitty ja selvitetty.

– Olemme kuulleet, että täällä Pirkkalassakin nuoret tarvitsevat tukea opiskeluun. Meille on tärkeää olla auttamassa erityisesti nuoria pirkkalalaisia, sanovat Pertti Wathen ja Kalervo Latva-Reinikka.

– Haluan välittää lämpimät kiitokset seurakunnan puolesta Lions Pirkkala Naistenmatkalle. Olemme tosi iloisia tästä lahjoituksesta, kiittelee Anne Sihvonen.

Keräyksen monet muodot

Pirkkalan seurakunnassa Yhteisvastuukeräystä on toteutettu perinteisin keräysmuodoin. Lipaskeräykset käynnistyivät helmikuun alussa ja päättyvät maaliskuussa. Tähän mennessä lipaskeräykset ovat tuottaneet melkein 5 000 euroa. Erilaiset Yhteisvastuutapahtumat kartuttavat myös keräystulosta. Talvitalvitapahtuman tuotto oli vähän yli 2 000 euroa.

Yhteisvastuukeräyksen hyväksi on tulossa vielä muun muassa Yhteisvastuutapahtuma Veskassa 23.3. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä JumppaVeskan kanssa. Toukokuussa on lisäksi kaksi konserttia Yhteisvastuun hyväksi. Toukokuun 8. päivä on Suupannniityn koulun 8. luokkien Yhteisvastuukonsertti Suupanniityn koulussa. Toukokuun 18. päivä kuullaan isänmaallista ja klassista laulu-, piano- ja urkumusiikkia, kun Juha-Pekka ja Petri Kähkönen pitävät konsertin Pirkkalan kirkossa.

Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua vielä. Katso täältä tarkemmin.

Kuva ja teksti: Mari Lilja