Hiljenny paastonajan hengelliselle matkalle

10.4.2019 12.00

tuhkaristi_XL.jpg

Tuhkakeskiviikosta pääsiäiseen Pirkkalan seurakunnan nettisivuilla, Facebook-sivulla ja Instagramissa joka keskiviikko, seitsemän viikon ajan, julkaisemme näkökulmia, rukouksia ja voimaannuttavia sanoja paastonajalle. Myös toivo ja ilmastonmuutos ovat vahvasti esillä tällä hengellisellä matkalla. Toivoa etsitään muun muassa taiteesta, hidastamisesta ja luonnosta.

Paasto on hiljentymistä ja valmistautumista. Paastonaika on itsetutkiskelua, kilvoittelua ja pyrkimystä tehdä entistä parempia valintoja. Kristillisessä perinteessä paastonaikana seurataan Kristuksen kärsimystietä.

Ilmastonmuutos on läsnä kirkon valtakunnallisessa Ekopaasto-kampanjassa, jota vietetään 6.3.-20.4. Ekopaastoon voit tutustua osoitteessa ekopaasto.fi
Ekopaasto merkitsee yhteyden kokemista luonnon kanssa ja halua kilvoitella niin, että ihmiskunta vähentäisi luonnon ylikulutusta. Kyse on tässä sopusoinnun etsimisestä ekosysteemien suhteen.

Paasto voi kirkastaa ja puhdistaa.
Tervetuloa matkaan.

17.4.

Katso tästä paastonajan hartaus.

10.4.

Katso tästä paastoajan hartaus.

3.4.

Katso tästä paastoajan hartaus.

27.3.

Katso tästä paastoajan hartaus.

20.3.

Katso tästä paastonajan hartaus.

13.3.

Katso paastonajan hartauden video täältä.

6.3. Tuhkakeskiviikko

Katso täältä tuhkakeskiviikkoon liittyvä video.

"Jeesus, sääli minua, Jeesus, armahda minua,
Jeesus, ota minut vastaan, Jeesus, auta sieluani.

Synti saa aikaa murhetta, kuolema tuo kärsimystä.
Katumus synnyttää ilon ja pesee puhtaaksi terveyden virrassa.

Taivaan enkelit riemuitsevat, kun minut pestään katumuksen lammessa.

Iloitse, sieluni, Jumala tahtoo sovitusta kanssasi.
Tartu hänen käteensä, kun se ojentuu sinulle
julistamaan sovitusta ja rakkautta."

(Liisa Seppänen: Maa jalkojeni alla, Kelttiläisiä rukouksia.)

Tervetuloa myös tuhkakeskiviikon iltakirkkoon Leijon vintille (Varuskunnantie 52) ke  6.3. klo 20. Muista laittaa lämpöiset ulkovaatteet, sillä iltakirkko pidetään vintillä (ei lämmitysä).