130 joululahjaa pirkkalalaislapsille

21.12.2018 11.28

joulutoivepuukeräys

"Vauvapulkka", "Vauvan leikkimatto", "nukke", "kuulokkeet", "vaatelahjakortti", "kirja", "elokuvalippu", "lakanoita ja peitto". Muun muassa tällaisia toiveita luki Pirkkalan seurakunnan joulutoivepuukeräyksen lahjatoiveissa.

Joulukuun alusta alkaen halukkaat saivat käydä hakemassa kahvila Sirpakasta pirkkalalaislapsen lahjatoiveen ja palauttaa ostamansa lahjan seurakuntaan.

- Vuosi vuodelta lahjatoiveiden määrä on kasvanut, kun yhä useampi on kuullut diakoniatyön keräyksestä ja toivonut lapselleen lahjaa. Tänä vuonna lahjoja välitettiin 130 kappaletta. Hienoa, että sana on kiirinyt, ja moni lapsi saa näin kauttamme joululahjan, iloitsee diakoni Sirkka Nylund

Lahjan antamisesta jouluiloa

Osa lasten toiveista oli kivijalkaliikkeistä loppuneet, joten jotkut lahjan antajat tilasivat lahjan netistä. Tämän vuoksi lahjan saapumisen aikataulua sai vähän jännittää.

- Lahjojen ostajat ovat iloinneet mahdollisuudesta ostaa nimenomaan pirkkalalaisille lapsiperheille. He haluavat opettaa myös lapsilleen antamisen iloa. Kun joulupuun toivelaput oli jo loppuneet, oli ihana saada myös ylimääräisiä lahjoja jaettavaksi niille, jotka eivät olleet huomanneet olla ajoissa liikkeellä ja täyttää toivelappua.

Diakoniatyö jakaa lahjat perheisiin joulun alla. Lahjan saavien lasten iät ovat alle vuodenikäisistä 18-vuotiaisiin.