Tesfaye Nigusu: ”Tämä oli Jumalan suunnitelma”

22.11.2018 15.32

Tesfaye Nigusu

Lähetysmyymälä-kahvila Sirpakka täyttyi lämpimistä halauksista ja iloisista hymyistä Pirkkalan seurakunnan stipendiaatin valmistujaisjuhlassa.

Hanna Parviainen

Hymy oli herkässä lähetysmyymälä-kahvila Sirpakassa marraskuun 22. päivänä. Hymyjen keskellä seisoi yhtä leveästi hymyilevä Tesfaye Nigusu, tuore Masters in development in international cooperation –tutkinnon suorittanut maisteri.

− Tämä on ollut Jumalan suunnitelma. Jos en olisi tavannut Sirpaa (Hämäläinen), en olisi saanut kutsua tulla Suomeen sekä saanut mahdollisuutta opiskella Suomessa. Olen hyvin kiitollinen, tämä on unelmieni täyttymys. Suomi on minulle toinen kotimaa, kiitti Nigusu valmistujaisjuhlassaan.

Pirkkalan seurakunnan stipendiaattina Nigusu on ollut mukana muun muassa rippikoululeirien ohjaajana Lotjalla. Lotja onkin yksi niistä monista paikoista, joita hän jää kaipaamaan Suomesta matkustaessaan jo 23. päivä Etiopiaan ja siitä töihin Suomen lähetysseuran Etiopian projektivastaavaksi.

Toinen kaipaamaan jäävä asia ovat metsät.

− On ollut upea kokemus saada kävellä illalla pimeässä metsässä sekä mihin kellonaikaan vain turvallisesti maanteillä. Sitä ei Etiopiassa voi kokea.

Sodan keskeltä huippumenestykseen

Valmistujaisjuhlaan osallistuivat muun muassa tällä hetkellä Hyvinkäällä asuvat Pirkko ja Matti Nummela. Etiopiassa lähetteinä toimineet Nummelat ovat omalta osaltaan merkittävä tekijä siinä, mitä Nigusu on saavuttanut tänä päivänä.

− Tesfaye on huippuesimerkki siitä, miten alun perin kummilapsitoiminnalla tuettu lapsi pystyy etenemään elämässään huippusuorituksiin. Tämä näyttää, että nuoria on tuettava pitkäkestoisesti eikä vain esimerkiksi viiden vuoden ajan, sanoi Pirkko Nummela.

Kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth ylisti Nigusua monin sanoin. Ystävällinen, sosiaalinen ja yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut nuori mies teki Silfverhuthiin vaikutuksen ensimmäisestä tapaamisesta alkaen.

− En ole yllättynyt, miten hyvin pärjäsit opiskeluissasi Jyväskylän yliopistossa. Muistan heti ajatelleeni, että tämä nuori mies pääsee pitkälle. Haluan erityisesti kiittää luottamushenkilöitä ja Sirpakan vapaaehtoisia sitoutumisesta yhteistyöhön.

Kirkkoherra nosti puheessaan esille myös yhteistyön merkityksen Pirkkalalle ja sen nuorille. Tämä ystävyys on silta kahden maan välillä.

Neulekahvilalta lämpöä ja rakkautta

Sirpakan neulekahvilan kävijät lahjoittivat Nigusulle juhlassa suuren viltin, johon noin 20 hengen joukko oli neulonut rakkautta mukaan.

Etiopiaan palatessa Nigusua odottavat töiden lisäksi myös äiti, veli perheineen sekä morsian. Häitä juhlitaan etiopilaiseen tapaan suuresti tammikuussa. Nigusu toivotti kaikki pirkkalalaiset mukaan häihin. Muutenkin pirkkalalaiset ja muut suomalaiset ovat aina tervetulleita kylään Etiopiaan.

Tappara vai Ilves?

Muistona Pirkanmaasta Nigusu sai jääkiekkojoukkueen fanitavaran. Se, kumpaa joukkuetta hän lopulta kannustaa, jäi hänen itsensä päätettäväksi. Seurakunta lahjoitti hänelle muun muassa Ilveksen t-paidan ja Tapparan kaulahuivin. Niillä eväillä, sekä runsailla hymyillä ja halauksilla, on hyvä lähteä tärkeään työhön maailmalle, takaisin kotiin.

− Suomi on aina toinen kotimaani. Hienoa, että saan välillä vielä palata tänne työmatkoillani, Nigusu kiitti.

Lue myös Sodan keskeltä Eritreasta Etiopiaan ja lopulta Suomeen