Seurakuntavaaleissa äänesti ennakkoon Pirkkalassa 1 270 ihmistä

12.11.2018 11.31

vaalit_4_S.jpg Seurakuntavaalit su 18.11. klo 11-20 Pirkkalan kirkossa.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys päättyi lauantaina. Ennakkoäänestysprosentti laski hieman neljän vuoden takaisesta.

Pirkkalassa äänesti nyt 1 270 ihmistä ennakkoon, kun viime vaaliessa ennakkoäänestäjiä oli 1 473. Äänestysprosentti oli nyt 11,85, kun viime vaaleissa se oli 13,8. Tarkka äänestysprosentti selviää vasta lopullisessa ääntenlaskennassa. Ennakkoäänestys kesti viisi päivää. Ennakkoäänestyspaikkoina olivat seurakuntatoimisto, Partolan Citymarket sekä Kirkkoveräjän seurakuntatalo. Ennakkoon oli mahdollista äänestää myös muilla paikkakunnilla.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18.11. Silloin äänestämään pääsee Pirkkalan kirkossa kello 11–20.

Äänestämään pääsevät kaikki 16 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet.

Seurakuntavaalit ovat paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Pirkkalan kirkkovaltuuston valitaan 27 jäsentä. Luottamushenkilöt kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa ja päättävät mm. siitä, ketä valitaan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja järjestetään ja miten rahat jaetaan. Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta.

Pirkkalan seurakunnassa asettui ehdolle seurakuntavaaleissa 87 henkilöä. Ehdokkaista naisia on 37 ja miehiä 50. Valitsijayhdistyksiä kertyi kaikkiaan viisi, mikä on yksi enemmän kuin edellisissä vaaleissa 2014. Ehdokkaita tulee viidestä eri valitsijayhdistyksestä: Kirkko keskellämme, Pirkkalan Partiolaiset, Ryhmä Lähde, Seurakuntaväki sekä Sosiaalidemokraatit, Vihreät ja sitoutumattomat.

Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneen avulla. Vaalikone löytyy osoitteesta seurakuntavaalit.fi/vaalikone