Joulutoivepuu tuo iloa lapsille

9.11.2018 11.04

lahja_L.jpg

Lasten joulutoivepuu on tarkoitettu perheille, joilla on työttömyyden, sairauden tai yksinhuoltajuuden vuoksi toimeentuloon liittyviä vaikeuksia. Joulutoivepuun avulla voidaan helpottaa heidän tilannetta ja antaa lapsille joululahjoja ja sitä kautta iloista joulumieltä.

– Toivon, että ne perheet, jotka haluaisivat helpotusta lasten joululahjahankintoihin, ottaisivat yhteyttä minuun ja käyttäisivät tätä mahdollisuutta lastensa iloksi, sanoo diakoniatyöntekijä Sirkka Nylund

– Jos haluat auttaa jotakin lasta saamaan joululahjan, niin ota Pirkkalan kirkon eteisessä olevasta kuusesta lahjatoivelappu. Lapusta löydät lapsen toiveen sekä muut tarvittavat tiedot lahjan hankintaan, jatkaa Sirkka Nylund.

Joulutoivepuukeräys alkaa ensimmäisestä adventista, jolloin Pirkkalan kirkon eteisestä olevasta pikkukuusesta löytyy lahjatoiveita.

Jos ei ehdi Pirkkalan kirkon eteisestä olevasta pikkukuusesta lahjatoivelappua hakemaan, niin silti voi osallistua hyvän tekemiseen. Soittamalla diakoniatyötekijä Sirkka Nylundille, saa jonkun lapsen lahjatoiveen toteutettavaksi. Ensimmäisen adventtisunnuntain jälkeen maanantaina 3.12. joulutoivepuu siirtyy kahvila Sirpakkaan.

Joulutoivepuukeräystä on nyt muutamana vuonna toteutettu. Sekä lahjatoiveiden esittäjiä että lahjojen hankkijoita on ollut paljon. Hyvin onnistunut auttaminen saa nyt siis jatkoa tänäkin jouluna.

- Lahjan saajien vanhemmilta olen kuullut vain hyvää ja kiitollista palautetta, iloitsee Nylund.

Lahjatoivelappuseen voi olla kirjattuna toiveeksi esimerkiksi lelu, kirja, vaate tai vaikkapa elokuvalippu. Lahjan arvo on 30-35 €. Joulutoivepuusta voi lappusia hakea ensimmäisestä adventista alkaen. Lahjan voi toimittaa paketoituna ma 17.12. mennessä seurakuntatoimistoon, Sirpakkaan tai suoraan diakoniatyötekijälle.

Jotta jokainen lahja osataan toimittaa oikealle lapselle, on tärkeää liittää toivelappu lahjaan. Lapun vastakappale on ainoastaan diakoniatyöntekijän tiedossa, joten lahjojen saajien yksityisyys on täysin turvattu. Kun joululahja on toimitettu diakoniatyöntekijälle, sopii hän perheen kanssa sen hakemisesta.

Lisätiedot: