Pyhäinpäivänä hautausmaa kynttilämeren peitossa

29.10.2018 13.14

pyhäinpäivä_M.jpg

Marraskuussa, vuoden pimeimpään aikaan vietettävä pyhäinpäivä on Suomessa hiljainen ja harras päivä, jolloin omaiset vievät edesmenneiden läheistensä haudoille kynttilöitä, seppeleitä ja kukkia. Kirkoissa pyhäinpäivä on viidenneksi suosituin kirkkovuoden pyhistä.

Pyhäinpäivää vietetään lauantaina 3.11. Pirkkalan Vanhassa kirkossa on kello 10 sanajumalanpalvelus. Sen toimittavat Denise Gauffin-Kostilanen sekä Päivi Ikäheimo.

Pyhäinpäivän iltakirkko ja vainajien muistohetki alkaa Vanhassa kirkossa klo 18.  Iltakirkossa mukana Jukka Jormanainen, Tuula Mannermaa ja Päivi Ikäheimo.

– Luemme iltakirkossa kaikkien viime vuoden pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden Pirkkalan seurakuntalaisten nimet. Sytytämme heille kynttilän, rukoilemme heidän puolestaan, kiitämme heistä ja heidän elämästään, kertoo pastori Jukka Jormanainen.

Vanhan kirkon vieressä on muualle haudattujen muistokivi. Kiven äärellä voi sytyttää kynttilän ja muistaa myös muualle haudattua läheistä.

Pyhäinpäivänä on Vanhassa kirkossa aamun sanajumalanpalveluksen ja iltakirkon välissä olevalla ajalla mahdollisuus tavata ja keskustella kirkon päivystäjän kanssa.
Kuumaa kahvia on myös tarjolla kello 14-16 välisenä aikana.