Seurakunta jakoi opiskelijoille stipendejä

26.9.2018 11.10

Jukka ja Anne_pysty_net_THUMB.jpg Yhteisvastuukeräyksen 2018 tulos Pirkkalassa oli 15 880 €. Pastori Jukka Jormanainen ja lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Sihvonen kiittävät lämpimästi kaikkia keräykseen osallistuneita.

Pirkkalan seurakunta jakoi yhteensä noin 6 000 euron edestä stipendejä pirkkalalaisille toisen asteen opiskelijoille.

Pirkkalan seurakunnassa tehtiin aikaisemmin päätös, että Yhteisvastuukeräyksen tuotosta seurakuntaan jäävällä osuudella tuetaan opiskelua. Seurakuntaan jäävä Yhteisvastuukeräyksen tuotto-osuus oli 3 100 euroa.

Seurakunnan nettisivuilla oli kesällä hakulomake, jolla pirkkalalaiset toisen asteen opiskelijat saivat hakea stipendiä opintojensa tukemiseen. Seurakunta sai kaikkiaan 19 hakemusta. Hakijoista 12 suoritti ammatin perustutkintoa, 2 ammatin perustutkintoa lukion kanssa ja 5 oli lukiossa käyvää nuorta.

– Hakemuksissa toivottiin tukea muun muassa oppikirjoihin, kirjoitusmaksuihin, koulumatkoihin, läppäriin ja muihin koulutarvikkeisiin, kertoo diakoniatyöntekijä Sirkka Nylund.

Diakoniatiimi päätti tasapuolisesti jakaa kaikille 19 hakijalle yhtä suuret 300 euron avustukset. Yhteisvastuukeräyksen seurakuntaan jäävän osuuden lisäksi diakoniatiimi päätti käyttää rahaa stipendeihin myös diakoniarahastosta.