Pirkkalan seurakunnassa tehdään myös monikulttuurista työtä

13.8.2018 15.08

WP_20160526_15_47_10_Pro_XL.jpg

Pirkkalan seurakunnassa kulttuurit kohtaavat ja jokainen on tervetullut. Mukaan voi tulla esimerkiksi, jos itsellä tai perheenjäsenellä monikulttuurista taustaa, ystäviä tai sitten haluaa itse tutustua eri maiden kulttuureihin. Monessa toiminnassa esimerkiksi saunakurssit tai leipominen jaetaan suomalaisuutta, mutta samalla kuullaan osallistujien kotimaiden tavoista ja perinteistä.

─ Seurakunnan toiminnassa näkyy myös aina kristillinen usko ja usein on luonnollista kertoa, mitä ajattelemme Raamatusta ja Jumalasta. Monikulttuurinen toiminta on avointa, on oma uskontotausta sitten mikä tahansa. Puhutaan uskontodialogista, jossa on ihan reilua kertoa, mihin uskoo, toteaa lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Sihvonen.

Pirkkalan seurakunta tekee yhteistyötä Ehyt ry:n, eli Elokolon ja Pirkkalan kunnan kanssa, jotta ainakin vuosittaisiin tapaamisiin joulujuhlan ja kesäleirin merkeissä löytäisi mahdollisimman moni.

Samoin Luetaan Yhdessä -verkosto kokoontuu Pirkkalan kirkolla tarjoten Suomen kielen opetusta.

Syksyn monikulttuurinen toiminta on pitkälti rakennettu toiveisiin perustuen

─ Naisten leivontakurssit ovat aina suosittuja ja niitä on syksyllä kaksi. Toinen seurakunnan ruskaretkistä on monikulttuurinen. Miehille on jälleen oma saunailtansa. Lisäksi on toivottu selkokielistä Raamattupiiriä sekä naisille että miehille. Syksyllä järjestetään myös Ystäväksi maahanmuuttajalle -koulutus, jota voi suositella jokaiselle, joka haluaisi lähteä mukaan ystävätoimintaan ja erityisesti monikulttuuriseen sellaiseen. Syyskuussa kirkolla on kiinalainen ilta ja lokakuun lopussa vietämme Maailmojen messua, luettelee Sihvonen.

Miten kannustaisit ihmisiä lähtemään mukaan monikulttuuriseen toimintaan?

─ Kääntäisin asian niin päin. Kuvittele, että muutat vapaaehtoisesti tai yllättäen jonnekin kauas, ei mihinkään turistimaahan ja sellaiseen paikkaan jonka kieltä et osaa. Miltä sinusta tuntuisi, jos joku paikallinen pysähtyisi ja olisi valmis auttamaan sinua arjen asioissa, vaihtaisi kanssasi muutaman sanan. Itse en koskaan unohda, kun minut kutsuttiin käymään ulkomailla asuessa erään perheen kodissa. Oli hienoa, kun sai yhdessä paikallisen mummon kanssa jakaa hetken kaasuhellan äärellä ruokaa laittaen ja oppia millaisia yrttejä ja vihanneksia kannattaa basaarista hankkia. Pirkkalaan muuttaneet kaipaavat ihan tavallisen arjen jakamista. Se voi olla vaikka tervehdys kadulla. Lapsille yhteyksiä löytyy helpommin päiväkodin ja koulujen kautta, mutta vanhemmat saattavat jäädä yksin.

Tapahtumia

Leivotaan yhdessä
Pirkkalan kirkon keittiössä la 8.9.
klo 9.30–13. Pappilassa la 1.12.
klo 9.30–13. Kuljetus.

Kiinalainen näyttely ja päivällinen
ti 25.9. klo 18 Pirkkalan kirkossa.
Hinta 5 €.

Miesten saunailta
to 27.9. klo 17 Pihlajaniemen saunalla.
Yhteiskuljetus, lähtö Suupantie 10 klo 17.

Luetaan yhdessä -ryhmä naisille
Pirkkalan kirkon kerhotalossa to 6.9.
alkaen klo 10–12.

Naisten selkosuomi raamattupiiri
joka toinen tiistai Sirpakassa klo 17.
alkaa 28.8. ja päättyy 4.12.

Miesten selkosuomi raamattupiiri
alkaa syyskuussa.

Ulkoiluretki la 20.10. klo 9
Lähtö Suupantorilta . Kuljetus.

Messut Pirkkalan kirkossa
su 28.10. klo 10 Maailmojen messu