Värjääntyneet hautakivet

1.8.2018 09.04

Värjääntymisen syyksi on selvinnyt suuri ruostemäärä. Hautausmaan kastelujärjestelmää järvivesineen on käytetty yli 30 vuoden ajan ilman ongelmia.

Konsultoimamme kemisti on neuvonut meille toimivat puhdistusaineet. Työ on hidasta ja puhdistamme ensimmäiseksi kivien etupinnat. Taustojen ja sivujen peseminen jätetään syksymmälle, jotta hautojen istutukset eivät vaurioituisi. Mikäli omaiset toivovat muuta ajankohtaa ja haluavat tarvittaessa laittaa haudalle uudet istutukset jo aiemmin, ottakaa yhteyttä seurakuntapuutarhuriin.

srkpuutarhuri
Elina Vanhatalo