Klassinen kitara soi Pirkkalan Vanhassa kirkossa

17.5.2018 10.49

Klassinen kitara soi Pirkkalan Vanhassa kirkossa 6.6.2018.

Klassinen kitara soi Pirkkalan Vanhassa kirkossa keskiviikkona 6. kesäkuuta. Konsertissa esiintyy Patrik Kleemola, joka lukeutuu kotimaisten kitaristien kärkinimiin. Tilaisuus on osa 14. kertaa järjestettävää Tampere Guitar Festivalia, ja se toteutetaan yhteistyössä Pirkkalan kunnan ja Pirkkalan seurakunnan kanssa.

Patrik Kleemola on Valkeakoskella syntynyt kitaristi, jonka monipuolinen ohjelmisto ulottuu 1500-luvun renessanssin musiikista aivan uusimpiin, hänelle sävellettyihin teoksiin. Kleemolan intensiivinen yhteistyö säveltäjien kanssa on tuottanut jo yli 40 uutta kitarateosta. Näistä on syntynyt myös soololevyt Perchitarrasola (2012) ja Through Green Glass (2015). Vuonna 2013 Kleemolalta ilmestyi Francesco Maggion kitarakonserton levytys milanolaisen I Pomeriggi Musicali -sinfoniaorkesterin solistina ja vuonna 2016 Kleemolan kitarasovituksena Franz Schubertin Die schöne Müllerin -laulusarjan levytys yhdessä tenori Markku Lautjärven kanssa. Konsertoinnin ohella Kleemola opettaa kitaransoittoa Turun seudun musiikkiopistossa ja toimii Turku Guitar Festivalin taiteellisena johtajana.

Pirkkalan Vanhassa kirkossa kuultavassa konsertissa Patrik Kleemola esittää monipuolisen kattauksen kitaralle sovitettua ja sävellettyä musiikkia. Illan säveltäjänimiä ovat Johann Sebastian Bach, Fernando Sor, Enrique Granados ja Leo Brouwer, jolle tämän vuoden koko festivaali on omistettu. Lisäksi Kleemola esittää Harri Vuoren ja Mikko Heiniön hänelle säveltämät teokset.

Festivaalin koko ohjelma löytyy osoitteesta tgf.fi.

Lisätietoja konsertista: http://www.tgf.fi/patrik_kleemola

Liput: 22 €, ennakko 19,50 € http://www.tgf.fi/liput