Ajankohtaiset uutiset

Täältä voit lukea Pirkkalan seurakunnan uutisia. Lue toiminnastamme, tapahtumistamme ja ihmisistä, jotka jäävät mieleen ja koskettavat. Vinkkaa viestintäämme, mistä aiheista toivoisit tehtävän uutisia ja juttuja, kiitos! 

 

Pappilan taideiltaan Heimo Hatakka

13.4.2018 13.22

Pappilan taideiltaan saapuu sunnuntaina 22.4. toimittaja ja laulujen sanoittaja Heimo Hatakka. Hänen aiheenaan on Juhani Rekola – aikuisen uskon puolustaja.

Juhani Rekola oli suomalainen teologi ja kirjailija, jonka esseistiikan ihailijoiksi ovat ilmoittautuneet monet teologit ja kirjailijat arkkipiispa Kari Mäkisestä esseisti Antti Nyléniin ja kirjailija Juha Seppälästä Torsti Lehtiseen.
̶  Juhani Rekola oli suomalaisen teologian roinanperkaaja, joka riisui uskoa sanahelinästä, katteettomista lupauksista ja ontoista fraaseista, kiteyttää Hatakka.

Kysymys elämän kovuudesta ja epäoikeudenmukaisuudesta oli sekä Rekolan pappistyön että kirjallisen tuotannon keskeinen teema. Rekolan kirjallinen tuotanto on suomalaisen kirjallisuuden kenties laajin ahdistetun uskon ja sen synnyttämien kysymysten dokumentti, josta moni löytää edelleen apua ja lohtua omaan pimeyteensä ja ahdistukseensa.   

Hatakka tutustui jo lukioiässä Rekolan tuotaantoon

Heimo Hatakka sai ensimmäiset kokemukset Rekolan esseistiikasta jo lukioiässä, mutta syvempi tutustuminen hänen kirjoihinsa ja elämäänsä alkoi hänen asuessaan Tukholmassa ja tutustuessaan Juhani Rekolan poikaan Jukka Rekolaan 1980-luvun lopussa.

̶  Viimeisen viiden vuoden aikana kontaktini Rekolan kirjoitusten kanssa on ollut yhä tiiviimpi. Olen toimittanut hänen arkistostaan kaksi postuumia kirjaa: Irlantilaisen päiväkirjan sekä Juhanin varhaisten lehtikirjoitusten kokoelman Herääminen pimeään. Tänä keväänä sain valmiiksi uskontopsykologisen pro gradu -tutkielmani Rekolan heräämisestä pimeään eli hänen keski-iän uskonnollisesta kriisistään. Kerron tilaisuudessa myös näistä tutkimustuloksistani, kertoo Hatakka.

Pappilan taideillassa on mukana myös kontrabassotaiteilija Ahti Lassila, joka esittää tilaisuuden alussa ja lopussa rauhoittavat bassomeditaatiot. Tilaisuuteen saapuu myös Tukholmasta Juhani Rekolan kaksi lasta Jukka ja Leena.

̶  Uskallan suositella iltaa kaikille, jotka painivat vaikeiden maailmankatsomuksellisten kysymysten kanssa, eivätkä tyydy helppoihin vastauksiin. Toivon, että ilta synnyttää hyviä kysymyksiä, joita voi sitten lähteä selvittämään, sanoo Heimo Hatakka.

Heimo Hatakka 

- toimittajana ET-lehdessä
- kirjoittaa ja toimittaa tietokirjoja musiikista, kirjallisuudesta ja teologiasta. Olen myös aktiivinen laulujen sanoittaja. Tunnetuimmat sanoitukset ovat Anna Puun esittämät Kaunis päivä, Säännöt rakkaudelle, Melankolian riemut ja Nopeimmat junat. Hengellisen musiikin saralla tunnetuimmat sanoitukset ovat Syksyn nyanssit, Majataloja, tietä ja sanoja sekä Mitähän puuhaavat taivaassa nyt.  

Pappilan taideilta su 22.4. klo 16 Pappilan väentuvassa, Pappilantie 65. Kahvitarjoilu 3 €.

(Heimon Hatakan kuvan ottanut Alvi Hatakka)

Pappilan taideillassa myynnissä Juhani Rekolan kirjoja, 25 €/kpl:
- Herääminen pimeään
- Irlantilainen päiväkirja
 

« Uutislistaukseen