Ranskalainen kitaravirtuoosi Vanhassa kirkossa

1.6.2017 09.35

Kitarakonsertti Pirkkalan Vanhassa kirkossa.

Kolmastoista Tampere Guitar Festival 3.-11. kesäkuuta esittelee kitaravetoista musiikkia laajasti. Pirkkalan Vanhassa kirkossa kuullaan Thibaut Garcian konsertti 6.6. kello 19.

Thibaut Garcia on yksi tämän hetken nousevista tähdistä. Hänen soitossaan yhdistyvät soittimen täydellinen hallinta, heleän musikaalinen ja laulava soitto sekä tekninen suvereniteetti. Garcian soitto on yksinkertaisesti lumoavaa kuultavaa.

Thibaut Garcia aloitti kitaransoiton seitsenvuotiaana ja hänen soitossaan kuuluu vaikutteita espanjalaisista perhetaustoista. 16-vuotiaana hän aloitti opinnot Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Parisissa, josta hän valmistui erinomaisin arvosanoin. Tällä hetkellä opiskelee Judicael Perroyn johdolla.

Vuonna 2013 Thibaut Garcia voitti Sevillan kansainvälisen kitarakilpailun ja seuraavana vuonna Jose Tomas -kilpailun niin ikään Espanjassa. Jälkimmäiseen voittoon sisältyi konsertti Tampere Guitar Festivalilla. Vuonna 2015 Garcia voitti Guitar Foundation of America –kilpailun, joka on yksi maailman merkittävimmistä kitarakilpailuista GFA. Voitto toi mukanaan muun muassa levytyssopimuksen, yli 50 konsertin kiertueen Yhdysvalloissa ja sooloresitaalin Carnagie Hallissa. Tätä nykyä Garcia on erittäin kysytty artisti tapahtumiin ympäri maailmaa. Lisätietoja löytyy sivustolta www.tgf.fi.

Kirkon ovelta konserttiin ohjelma maksaa 20 euroa.

Thibaut Garcia ti 6.6. klo 19 Pirkkalan Vanha kirkko.